Senatul a prelungit, în plenul de luni, de la 45 la 60 de zile, termenul pentru adoptarea iniţiativei legislative a Executivului referitor la reducerea cheltuielilor cu pensiile de serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă a Guvernului are în vedere reducerea cheltuielilor cu pensiile şi indemnizaţiile de serviciu, acest fiind un jalon inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Nicio pensie de serviciu nu va putea să mai depăşească veniturile obţinute în perioada activă, pensiile de serviciu urmând să fie calculate în funcţie de contributivitate”, este argumentat în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

Astfel, proiectul propune calcularea pensiilor de serviciu plecând de la vechimea în specialitate, reducerea procentului de calcul raportat la venitul obţinut, stagiul de contributivitate minim fiind similar celui aplicat în sistemul public de pensii.

Senatul este prim for sesizat pe proiectul de lege înregistrat în procedură de urgenţă, iar Camera Deputaţilor este for decizional. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.