Senatorul USR PLUS George Mîndruţă a fost singurul membru al comisiei de apărare din Senat care a votat „pentru” proiectul iniţiat de partid de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Poliţiei Române, în sensul eliminării indemnizaţiilor pentru membrii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
ATOP este o instituţie cu rol consultativ formată din reprezentanţi ai instituţiilor din sistemul de ordine publică care sunt deja plătiţi pentru munca lor, arată USR PLUS, într-un comunicat de presă şi precizează că prin simplul fapt că sunt membri ATOP, aceştia mai primesc un salariu. Adică primesc remuneraţie dublă pentru aceeaşi muncă. 
 
Iniţiativa depusă în aprilie 2021 de deputaţii USR PLUS Pollyanna Hangan, Cristina Rizea şi Denisa Neagu, care propunea ca ATOP să-şi desfăşoare activitatea fără remunerarea membrilor, a intrat astăzi în dezbaterea Comisiei de Apărare din Senat.
 
„Ceea ce s-a întâmplat astăzi demonstrează că USR PLUS e singurul partid care vrea se desfiinţeze sinecurile şi să oprească cheltuirea iresponsabilă a banilor publici, dar celelalte partide se opun. E nevoie de o presiune publică mai mare pentru ca vechile partide să înţeleagă că nu se mai pot folosi de banii publici pentru a alimenta clientela politică”, a afirmat George Mîndruţă, potrivit unui comunicat de presă al USR PLUS.
 
La rândul ei, iniţiatoarea propunerii legislative, deputata USR PLUS Denisa Neagu a precizat că nu e normal ca pentru aceeaşi muncă prestată unii să fie plătiţi de două ori din bani publici.
 
„Încă de când am depus proiectul am spus că ATOP este o sinecură prin care bani publici sunt folosiţi pentru a răsplăti clientela politică. Nu este normal ca pentru aceeaşi muncă prestată să fii plătit de două ori din bani publici. Sper să fie cât mai mulţi parlamentari care să spună stop cheltuirii iresponsabile a banului public şi să voteze acest proiect”, a explicat Denisa Neagu.
 
Comisia de apărare este raportoare pentru această iniţiativă, aşadar urmează votul în plenul Senatului la începutul sesiunii parlamentare. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.