Senatorul PSD Nicolae Bădălău a declarat, marţi, după ce a părăsit plenul reunit al Parlamentului, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis se adresa senatorilor şi deputaţilor, că nu poate să accepte un discurs care ”să împartă poporul în două părţi”, afirmând că şeful statului ”a început să jigneasă şi să dispreţuiască instituţia democratică a statului, Parlamentul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Camerele reunite ale Parlamentului au avut azi un comportament extrem de civilizat faţă de domnul preşedinte şi, aşa cum aţi observat, dânsul a fost tratat cu respectul instituţiei prezidenţiale pentru a se adresa Camerelor reunite. (...) Discursul dânsului ne aşteptam să fie unul de unificare, un discurs pentru români, pentru o ţară unită, pentru un popor unit. Ştim că dânsul a avut un exces atunci când a mers în piaţă şi a sprijinit o parte a populaţiei şi azi avem două Românii, avem un popor care manifestă la Piaţa Victoriei şi un popor care manifestă la Cotroceni şi trebuie să încheiem acest subiect. Trebuie să avem un popor unit. Domnul preşedinte a avut acelaşi discurs de a împărţi România în două. Nu pot să accept un discurs care să împartă poporul acesta în două părţi. Pur şi simplu, domnul preşedinte a început să jigneasă şi să dispreţuiască instituţia democratică a statului, Parlamentul”, a declarat senatorul PSD Nicolae Bădălău.

El a precizat că toţi parlamentarii puterii au avut respect şi au plecat din sală tocmai pentru a nu vocifera şi a respecta instituţia prezidenţială, dar nu şi pe preşedinte.

Întrebat de ce liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a părăsit plenul, Bădălău a spus că acesta a rămas în sală pentru că l-a obligat funcţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.