”La ora 15.30 vom desigila dosarele, iar după aceea cei doi senatori sau avocaţii acestora pot veni la Comisia juridică pentru a-şi consulta dosarele. Cei doi au acces la dosar până marţi, când se reuneşte Comisia juridică”, a declarat Chelaru. 

Comisia juridică urmează să se reunească marţi, de la ora 13.30, pentru a da un raport în cazul celor două cereri DNA, iar cel mai probabil miercuri cele două rapoarte vor fi supuse la vot, în plenul Senatului.

DNA cere din nou aviz de la Senat pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, pentru abuz în serviciu legat de cumpărarea de către DIPI a unui Audi A8 pentru protecţia demnitarilor, cu bani care erau destinaţi doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei, maşină pe care ulterior a folosit-o doar fostul ministru al Internelor.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) vrea să înceapă urmărirea penală a fostului ministru al Internelor Gabriel Oprea, fost vicepremier pentru securitate naţională, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în acelaşi dosar în care au fost puşi sub acuzare fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) Nicolae Gheorghe şi alţi trei foşti şefi din DIPI.

De asemenea, DNA cere Senatului aviz pentru reţinerea şi arestarea senatoarei Doina Tudor, acuzată că, în perioada martie-mai 2013, l-a ajutat în mod direct pe soţul său să primească mită 200.000 de euro pentru a favoriza o firmă de asigurări.

Procurorii susţin că, în perioada martie - mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel George Tudor "să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb, acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control".