Liderul interimar al TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, susţine că este lipsit de logică să declanşezi anticipate când nu ai o criză politică majoră, el acuzându-i pe liberali că, în loc să fie preocupaţi de bunăstarea românilor, sunt interesaţi doar de "îngrăşarea“ PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul PSD Bogdan Cojocaru susţine, într-un comunicat de presă, că premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis s-au înţeles pe tema organizării alegerilor anticipate, însă "au invocat, în mod ciudat, că nu pot dezvălui strategia ca să nu afle adversarii“.

"Cine sunt aceşti adversari? Nu cumva românii? Nu există altă explicaţie logică. Preşedintele nu vrea doar guvernul său, vrea acum şi Parlamentul său, dacă tot are păpuşa sa cu sfori la Palatul Victoria. Unde ajungem dacă facem anticipate de fiecare dată când avem o anume fotografie a momentului, care convine unora din punct de vedere electoral? Este lipsit de logică să declanşezi anticipate când n-ai o criză politică majoră“, afirmă liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

El îi acuză pe liberali că, în loc să fie preocupaţi de bunăstarea românilor, sunt interesaţi doar de "îngrăşarea" PNL.

"Alocaţiile nu le măresc deşi s-a votat acest lucru în Parlament, subvenţiile din agricultură le reduc cu nouă la sută, creşterea salariilor pentru profesori se amână, iar vârsta de pensionare se tot măreşte. De ce doresc liberalii anticipate? Oamenii nu s-au convins deocamdată ce hram poartă noua putere galbenă, dar cu siguranţă până la alegerile la termen, românii vor înţelege, din păcate pe cheltuiala lor, ce înseamnă PNL. Peste zece luni, fotografia electorală va fi cu siguranţă alta“, mai spune deputatul PSD Bogdan Cojocaru.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate şi că ”ar fi util şi bine” ca alegerile parlamentare anticipate aibă loc simultan cu alegerile locale. El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura anticipatelor, variantă evocată de preşedinte în declaraţiile făcute joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.