Liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, susţine că alegerile locale trebuie amânate pentru toamnă din cauza crizei coronavirusului, apreciind că mandatul aleşilor locali poate fi prelungit “fără probleme“ cu câteva luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El consideră că o decizie privind amânarea alegerilor pentru primării trebuie luată cât mai repede.

Bogdan Cojocaru afirmă, într-un comunicat de presă, că în această perioadă, atât autorităţile centrale cât şi cele din judeţe trebuie să se ocupe de problema limitării efectelor coronavirusului şi nu să se gândească la candidaturi şi la bătălii politice.

“Suntem în situaţie de urgenţă, orice răfuială politică trebuie să înceteze. Sănătatea oamenilor este mai importantă decât orice calcul politic, iar mandatele aleşilor locali pot fi prelungite cu câteva luni. Nu ştim când va fi vârful epidemiei, dar peste trei luni ar trebui să avem alegeri locale. În loc să se ocupe de limitarea efectelor coronavirusului, unii primarii se gândesc deja la campania lor electorală, ceea ce nu este în regulă“, a spus liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

Totodată, deputatul PSD Bogdan Cojocaru afirmă că Parlamentul poate adopa un proiect legislativ în acest sens, el adăugând că lucrurile trebuie tranşate cât mai repede.

“Putem duce alegerile locale în septembrie sau octombrie, n-ar fi nici o tragedie. Până în vară trebuie să ne concentrăm pe bătălia împotriva coronavirusului, apoi vom avea timp şi pentru candidaturile la primărie”, a spus liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.