Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că marile investiţii ale Iaşiului lipsesc din PNRR, el acuzându-i pe edilul Mihai Chirica şi pe şeful CJ Costel Alexe că au ca principală preocupare cum să iasă liberi din "clinciurile" cu procurorii DNA şi DIICOT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa afirmă, într-un comunicat de presă, că am intrat de peste un an în noul exerciţiu financiar al UE, iar în plus PNRR se află deja în implementare, însă pentru Iaşi "semnele nu sunt deloc încurajatoare".

"Marile investiţii pentru cei un milion de locuitori ai judeţului Iaşi lipsesc cu desăvârşire. „Stagnare" şi "Sărăcie", aceasta este oferta liderilor locali ai PNL, a primarului Iaşului şi a preşedintelui Consiliului Judeţean. În PNRR, document întocmit discreţionar de PNL şi USR PLUS, răul a fost deja făcut. În condiţiile în care România va beneficia de aproximativ 30 de miliarde de euro, granturi şi împrumuturi, Iaşiul nu va primi bani pentru nicio mare lucrare. Nici măcar finanţarea parţială a noului Institut de Boli Cardiovasculare nu este o certitudine. O şansă istorică a fost irosită pentru că liderii locali PNL şi USR PLUS nu au fost în stare să susţină la Bucureşti cauza Iaşului", a declarat şeful social-democraţilor ieşeni, Maricel Popa.

Potrivit senatorului PSD, scena publică locală ar trebui să fie dominată de discuţii vii care să aducă laolaltă liderii de partide, ONG-uri, asociaţii profesionale, presă, şi toţi să stabilească fişa de parcurs, investiţiile care să fie finanţate în exerciţiul 2021 – 2027, dar că acest lucru nu se întâmplă.

"Ar trebui să avem o mare dezbatere, o confruntare de idei şi o expunere de soluţii, astfel încât să stabilim cursul cel mai bun pe care Iaşul să-l urmeze pentru o dezvoltare rapidă şi trainică. Cum descongestionăm traficul, cum impulsionăm economia, cum reducem poluarea, cum modernizăm infrastructura spitalicească? În schimb, pe aceste subiecte este o linişte totală şi periculoasă. Şi, ca de fiecare dată, în ceasul al doisprezecelea, primarul şi şeful CJ vor scoate, la repezeală, o listă de proiecte, întocmită pe genunchi, fără nicio consultare publică, fără transparenţă", adaugă liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Şeful social-democrat ieşean susţine că "la Iaşi, preocuparea actuală a liderilor PNL este aceea de a ieşi liberi din clinciurile cu procurorii DIICOT şi DNA".

"Între două vizite la parchet, primarul mai plantează nişte panseluţe, iar preşedintele Consiliului Judeţean mai inaugurează, cu fast, vreun studiu de prefezabilitate. Din nefericire, de pe urma acestor doi Stan şi Bran ai politicii locale vor avea de suferit toţi ieşenii. Iaşul stă pe loc, iar decalajul faţă de alte regiuni din ţară, care au accelerat dezvoltarea, creşte cu fiecare zi", a mai afirmat senatorul Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.