Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, afirmă că TIR-ul cu paturi de terapie intensivă adus în curtea spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi poate provoca oricând o tragedie, el cerând conducerii Consiliului Judeţean Iaşi să redeschidă urgent spitalul mobil de la Leţcani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa susţine, într-un comunicat de presă, că în perioada cât a condus Consiliul Judeţean Iaşi a reuşit să aducă la Iaşi un spital mobil cu 256 de paturi, el acuzând actuala conducere liberală a judeţului că a împrumutat de la Botoşani o remorcă cu 12 paturi de ATI, care poate provoca oricând o tragedie.

Totodată, şeful PSD Iaşi i-a cerut şefului CJ Iaşi Costel Alexe să redeschidă de urgenţă spitalul mobil de la Leţcani.

”Îl somez pe Costel Alexe să redeschidă spitalul mobil de la Leţcani. Să nu mai caute scuze. Remorca pe care a operaţionalizat-o la Spitalul de Boli Infecţioase poate avea oricând soarta celei de la Spitalul Victor Babeş. Acolo au murit deja trei oameni. (...) Costel Alexe, nu te juca cu viaţa oamenilor! Am făcut Spitalul de la Leţcani pentru a salva vieţi. A funcţionat foarte bine. Valul doi al pandemiei aproape că nu s-a simţit la Iaşi. De trei luni te eschivezi să îl redeshizi pentru că e făcut de mine. Să dăm cărţile pe faţă. Te deranjează că e construit sub administraţie social-democrată”, afirmă liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Şeful social-democrat ieşean spune că judeţul nu are nevoie la conducere de oameni ”laşi şi fricoşi”, care pasează răspunderea dintr-o parte în alta.

”Dacă nu faceţi ceva rapid secţiile de terapie intensivă din Iaşi vor deveni neîncăpătoare. Vor muri oameni pentru că nu vor avea cum să primească o gură de oxigen. Cine va fi vinovat? Tot PSD? Nu vă este ruşine că în acest timp nu aţi făcut absolut nimic pentru ieşeni? Nu vă este ruşine pentru că în tot acest timp v-aţi umplut buzunarele şi v-aţi îndestulat din banii statului? Fiecare zi care trece înseamnă oameni care mor cu zile din cauza incompetenţei şi aroganţei unui preşedinte de Consiliu Judeţean care se gândeşte doar la moşia de la Sculeni şi la cum să mai facă afaceri cu pădurile şi terenurile din Iaşi”, adaugă liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost închis la începutul acestui an, iar linia de gardă a fost transferată la unitatea mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi care funcţionează într-un TIR în curtea spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.