Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că PNL şi USR PLUS invocă faptul că România are prea mulţi bugetari, dar că "principiul este clamat în mod populist", pentru că în realitate sunt create noi locuri de muncă în sectorul public pentru clientela de partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful social-democraţilor ieşeni Maricel Popa afirmă, într-un comunicat de presă, că "demagogia liberalo-useristă tinde să devină imn de stat", în condiţiile în care liderii partidelor de guvernare invocă numărul mare de bugetari din România, însă "în spatele cortinei" sunt înfiinţate noi posturi în sectorul public.

"Nu există reprezentant al coaliţiei de dreapta care să nu clameze populist acest principiu. Critici în mod public numărul mare de angajaţi de la buget, menţionezi că au salarii mari, că nu fac treabă, că nu e nevoie de atât de mulţi oameni, că privatul nu mai poate suporta un număr atât de mare de bugetari. Anunţi că totul este blocat, că nu se mai fac angajări în sistemul public. Dar în spatele cortinei creezi noi locuri de muncă, extrem de bine plătite, în sectorul public", afirmă senatorul PSD, Maricel Popa.

El a dat ca exemplu situaţia din prefecturi, unde s-a dublat numărul de subprefecţi şi au fost înfiinţate 40 de funcţii noi, respectiv cele de secretari ai Prefecturilor.

Totodată, liderul PSD Iaşi afirmă că PNL creează tot felul de funcţii prin instituţiile publice pentru clientela de partid.

"Aşa se driblează legilor în vigoare. De cele mai multe ori, fenta începe cu o primărie liberală, unde este angajată de fiecare dată persoana care trebuie. Noul bugetar nu are în general nicio o experienţă, uneori e chiar primul lui loc de muncă. Nici nu stă prea mult angajat la Primăria de comună. Imediat, se transferă la o instituţie din municipiul reşedinţă de judeţ, pe un salariu mult mai mare decât cel de la o primărie din mediul rural", mai spune liderul social-democrat ieşean, Maricel Popa.

Potrivit şefului PSD Iaşi, în octombrie 2019 erau angajate la stat un număr de 1,235 milioane persoane, iar în noiembrie 2020 erau cu 14.000 angajaţi mai mulţi.

Senatorul PSD Maricel Popa a mai precizat că multe dintre angajările la stat sunt anchetate de diverse instituţii şi că se aşteaptă ca toţi cei care încalcă legea să suporte consecinţele.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.