Liderul social-democraţilor ieşeni Maricel Popa susţine că singura preocupare a liberalilor este să forţeze anticipatele, pentru că au impresia că încă stau bine în sondaje, deşi “în doar trei luni au aruncat economia în haos“.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa afirmă, într-un comunicat de presă, că este impropriu să schimbi regulile electorale cu doar câteva luni înainte de alegeri, aceasta fiind, în opinia sa, singura preocupare a PNL după intrarea la guvernare.

“Constat, cu amărăciune, că la trei luni de la preluarea guvernării, PNL nu doreşte decât să forţeze organizarea unor noi alegeri. Este impropriu să propui schimbarea regulilor cu mai puţin de patru luni până la alegerile locale şi, mai mult, să iei în calcul şi organizarea de alegeri anticipate pentru Parlament, împotriva prevederilor Constituţiei, dar şi a normelor europene. Bilanţul PNL este unul dezastruos. Au modificat legislaţia electorală pentru că au impresia că stau bine în sondaje însă, în doar trei luni, au aruncat economia ţării în haos“, a declarat liderul filialei judeţene PSD Iaşi, Maricel Popa.

El acuză guvernul PNL că a pus frână tuturor proiectelor de dezvoltare a ţării, a îndatorat România pentru trei generaţii şi că pregăteşte privatizarea sănătăţii, obligându-i pe români să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru tratamentele de care au 

Totodată, şeful social-democraţilor ieşeni, Maricel Popa, consideră că ultimele măsuri ale guvernului sunt o consecinţă a lipsei de profesionalism a celor care conduc ministerele, inclusiv a celor doi ieşeni din guvern, Costel Alexe şi Victor Costache.

“Este clară ineficienţa aparatului executiv care nu arată că are competenţa necesară să guverneze România şi să genereze bunăstare românilor, aşa cum s-a întâmplat în perioada PSD. Din păcate, două dintre cele mai bune exemple în acest sens sunt ieşenii din guvern. Liberalul Costel Alexe, ministrul Mediului, este complet depăşit de situaţie. Timp de trei luni doar vorbeşte, organizează vizite şi întâlniri, însă, din păcate, nu propune nicio măsură concretă, nici pentru reducerea poluării, nici pentru interzicerea tăierilor ilegale de păduri. Mai grav pentru noi ieşenii, arată că este total deconectat de la realităţile judeţului. În acelaşi timp, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, nu doar că se găseşte într-un regretabil conflict de interese, dar promovează intens privatizarea sistemului medical din România, una dintre măsurile care va afecta în mod cert sistemul public de sănătate, precum şi accesul pacienţilor la programe dedicate unor boli grave sau chiar ameninţătoare de viaţă”, a adăgat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.