Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, acuză conducerea Consiliului Judeţean Iaşi că a închis definitiv spitalul mobil de la Leţcani şi că o sută de paturi de terapie intensivă nu sunt astfel folosite pe motiv că "sunt PSD-iste".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul PSD Maricel Popa a afirmat că linia de gardă de la spitalul mobil de la Leţcani a fost relocată şi că aceasta va deservi o unitate de terapie intensivă mobilă amenajată în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Popa a adăugat că acest lucru echivalează cu închiderea spitalului mobil de la Leţcani.

"Nu este posibil ce a făcut astăzi Costel Alexe (preşedintele CJ Iaşi – n.r.). A spus peste tot că face eforturi să redeschidă Spitalul de la Leţcani, dar, prin prisma faptelor sale, se dovedeşte încă o dată un mare mincinos. Luând linia de gardă de terapie intensivă de la unitatea medicală Covid îngroapă practic orice şansă ca spitalul să mai fie deschis în perioada imediat următoare. Acea remorcă adusă de la Botoşani nu cred că îndeplineşte niciunul dintre normativele Ministerului Sănătăţii cu privire la protocolul Covid: proiect tehnic, sistem de încălzire, expertiză electrică, distanţă între paturi”, a afirmat şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

Totodată, Popa a spus că este "o crimă" să ai 100 de paturi de terapie intensivă şi să nu vrei să le foloseşti "doar pe motiv că sunt pesediste”, spitalul fiind montat în timpul mandatului actualului şef PSD Iaşi la conducerea Consiliului Judeţean.

La rândul său, liderul grupului consilierilor judeţeni PSD Iaşi Cristian Stanciu a afirmat că actuala conducere a CJ Iaşi are "o abordare discreţionară şi dictatorială".

"Se vede foarte clar că nu vor să mai redeschidă spitalul mobil. Consider că este un motiv pueril să spui că din cauza unei schiţe electrice nu poţi să tratezi acolo cazurile grave de Covid, iar oamenii stau la rând pentru o gură de oxigen la unităţile de primiri urgenţe”, a afirmat Cristian Stanciu.

Consilierii judeţeni ieşeni au decis, vineri, mutarea liniei de gardă în specialitatea ATI de la secţia exterioară a Spitalului Mobil Leţcani la unitatea mobilă de terapie intensivă adusă recent în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Noua unitate are 12 paturi de terapie intensivă şi funcţionează într-un TIR, iar opt paturi au fost deja ocupate în primele ore după punerea în funcţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.