Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, acuză conducerea Consiliului Judeţean Iaşi că a ratat trei mari investiţii şi îl caracterizează pe şeful instituţiei, liberalul Costel Alexe, drept ”un cabotin fără pereche, cocoţat în fruntea celui mai mare judeţ din ţară”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful social-democraţilor ieşeni, senatorul Maricel Popa, susţine, într-un comunicat de presă, că actuala conducere a Consiliului Judeţean Iaşi a ratat trei mari investiţii pentru judeţ, una dintre acestea fiind Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, care ”nu a prins lista principală pentru finanţare prin PNRR”. 
 
”Pe parcursul anului trecut, am atras atenţia, în repetate rânduri, că tot ce a desenat liberalul penal Costel Alexe este un proiect megalomanic, nerealist. Eşecul îi aparţine în totalitate. Din păcate, şi iniţiativa mea legislativă privind realizarea acestui obiectiv capital pentru Moldova a fost blocată, tot de liberali, la Camera Deputaţilor”, a afirmat şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.
 
Senatorul PSD a susţinut că acelaşi Costel Alexe a vânturat planşe în privinţa realizării la Iaşi a unui Spital de Boli Respiratorii, dar că nu au fost prezentate şi sursele de finanţare.
 
”Au plătit un studiu de fezabilitate, au arătat câteva schiţe, însă nu au oferit răspuns la o întrebare esenţială: din ce surse vor finanţa această unitate spitalicească, al cărei cost total a fost estimat la 740 milioane de lei, fără TVA? Tare mă tem că totul va rămâne la stadiul de simple vorbe-n vânt”, a adăugat Maricel Popa.
 
Totodată, PSD Iaşi a precizat că judeţul Iaşi a obţinut unul dintre cele mai mici punctaje la secţiunea din PNRR dedicată finanţării traseelor cicloturistice, astfel că proiectul estimat la 87 milioane lei (fără TVA) nu va primi finanţare europeană. 
 
Totodată, şeful CJ Iaşi este acuzat că ”şterpeleşte şi se laudă” cu iniţiativele PSD.
 
”Ultima trăsnaie a lui Alexe a fost să se dea mare cu o investiţie la Spitalul de Copii «Sfânta Maria» din Iaşi despre care nici măcar n-avea habar cu câteva zile în urmă. Împreună cu excepţionalul medic Sidonia Susanu am fost la profesorul Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, pentru a-i vorbi despre necesitatea realizării unui nou bloc operator pentru micro-chirurgie plastică dotat cu echipamente de ultimă generaţie. Acesta va fi extrem de important pentru intervenţii la copiii care au suferit accidente grave. În urma discuţiilor cu ministrul, a reieşit că acest bloc operator va fi pus pe lista de priorităţi. Nu mică mi-a fost mirare când, la câteva zile distanţă, l-am auzit pe Alexe vorbind despre acesta ca despre un proiect personal al său. Fără pic de ruşine şi-a însuşit munca altora”, a explicat liderul PSD Iaşi.
 
Potrivit lui Popa, şeful CJ Iaşi Costel Alexe este ”un cabotin fără pereche, cocoţat în fruntea celui mai mare judeţ din ţară”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.