Prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru, lider al PSD Iaşi, a declarat, ca reacţie la cererea PNL de a demisiona din funcţia de prefect întrucât este şi candidat PSD la şefia Consiliului Judeţean, că liberalii consideră că toţi sunt ca ei, ”corupţi”, dar că el acţionează în condiţii de legalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ce fac liberalii acum nu arată decât nivelul de disperare la care au ajuns. Ieşenii s-au săturat de scandaluri de corupţie, de politicieni care se gândesc doar la ei şi la interesele apropiaţilor lor, s-au săturat de promisiuni şi machete. Voi respecta legea în litera şi spiritul ei, aşa cum am făcut şi la conducerea Ministerului Comunicaţiilor, la conducerea Instituţiei Prefectului sau când am activat în mediul privat. Acţionez în condiţii de transparenţă, legalitate şi integritate. Cei de la PNL Iaşi cred că toţi sunt ca ei, corupţi şi penali”, a afirmat liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, într-un comunicat de presă.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Cojocaru a adăugat că liberalii ar trebui să îl considere incompatibil cu funcţia publică pe Costel Alexe, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, întrucât este implicat în două dosare penale.
 
”Eu, acţionând în litera şi spiritul legii, sunt considerat incompatibil de PNL. Dar preşedintele liberal nu-l consideră incompatibil cu funcţia publică de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi pe Costel Alexe, judecat în două dosare penale, acuzat fiind de procurorii DNA de luare de mită, instigare la delapidare şi abuz în serviciu”, a declarat Bogdan Cojocaru, preşedintele PSD Iaşi. 
 
Liberalii ieşeni au precizat, duminică, într-un comunicat de presă, că preşedintele PSD Iaşi nu poate fi, în acelaşi timp, prefect al judeţului şi candidat la Consiliul Judeţean Iaşi, întrucât ”poziţia de prefect este incompatibilă şi interferează cu buna desfăşurare a pregătirii alegerilor din 9 iunie”.
 
”Atât timp cât a ocupat această funcţie, Bogdan Cojocaru şi-a mutat biroul politic de la PSD Iaşi la Instituţia Prefectului, ocupându-şi tot timpul cu manevre politice şi şantaj asupra primarilor PNL Iaşi. Atâta timp cât preşedintele PSD Iaşi nu îşi anunţă demisia, există riscul ca acesta să utilizeze resursele şi influenţa asociate funcţiei de prefect în scopuri politice, pentru a-şi promova candidatura sau pentru a influenţa rezultatul alegerilor locale. Acest lucru ar submina integritatea procesului electoral şi ar aduce prejudicii democraţiei locale”, se arată în comunicatul transmis de PNL Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.