Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, acuză managementul defectuos al PSD la aeroportul din Iaşi, care a condus la închiderea a nouă curse externe şi la scăderea traficului pentru prima dată în ultimii şapte ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea, fost director al aeroportului ieşean în perioada 2012-2016, afirmă, într-un comunicat de presă, că în doar un an şi jumătate de management PSD la aeroport, traficul de pasageri a intrat pe o pantă descendentă. Astfel, în luna august au tranzitat Aeroportul Iaşi 133.365 de pasageri, faţă de aproape 143.000 de pasageri înregistraţi în aceeaşi lună a anului trecut.

"Este pentru prima dată în ultimii şapte ani, de la începerea modernizării Aeroportului Internaţional Iaşi, când traficul de pasageri scade, lucru de o gravitate extremă şi în contradicţie cu evoluţia pozitivă a traficului aerian la nivel regional, naţional şi mondial. Semnalele au apărut încă din luna iulie când traficul înregistra prima stagnare. Pierderea înregistrată de aeroportul din Iaşi este mult mai mare. Anul trecut au fost deschise şapte curse externe noi, iar traficul în fiecare lună din 2019 trebuia să fie mai mare cu cel puţin 40.000 de pasageri”, spune liderul filialei municipale Iaşi a PNL, Marius Bodea.

El adaugă că reducerea numărului de călători aduce aeroportului un minus de 4,5 milioane de euro anual şi că acest lucru va ”zdruncina” funcţionarea în viitor a aerogării ieşene.

"Aeroportul a ajuns pe mâna unor oameni din PSD care nu au condus în viaţa lor nici măcar un chioşc. Au fost pierdute în total nouă curse externe din cauza managementului defectuos. S-au luat decizii aiuritoare, angajaţii buni de la aeroport au fost înlăturaţi, iar relaţia cu companiile aeriene a ajuns să funcţioneze din inerţie. În lipsa autostrăzii care să lege Moldova de Ardeal, aeroportul este singura modalitate de conectare a Iaşiului cu Europa şi reprezintă o şansă pentru dezvoltarea regiunii. Iar PSD iroseşte acest potenţial uriaş”, a mai spus deputatul PNL Marius Bodea.

Directorul aeroportului din Iaşi, Cătălin Bulgariu, nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor liderului local PNL.

Bulgariu conduce aeroportul din mai 2018, fiind susţinut de PSD IaşI pentru a ocupa această funcţie.

Anul trecut, aeroportul din Iaşi a înregistrat un trafic de 1,25 milioane DE pasageri, iar pentru acest an conducerea aerogării îşi propune ca traficul să fie mai mare cu cel puţin zece la sută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.