Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a fost convocat, miercuri, la Guvern, de către vicepremierul Marcel Ciolacu pentru a discuta despre încasările la bugetul de stat, dar şi de alte proiecte ale Agenţiei, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale. Întâlnirea are loc în contextul în care premierul Mihai Tudose ia în calcul schimbarea lui Stan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea este programată în această după-amiază. Ciolacu va discuta cu Bogdan Stan despre încasările ANAF, dar şi despre alte proiecte ale instituţiei şi despre planurile Guvernului.

Luni, surse apropiate prim-ministrului au declarat, pentru News.ro, că Mihai Tudose nu a luat încă o decizie privind demiterea şefului ANAF, Bogdan Stan, dar i-a trasat sarcini speciale şi urmează ca la finalul săptămânii să meargă în control la agenţia fiscală.

Premierul este nemulţumit de faptul că, în timp ce consumul a crescut, încasările TVA scad, au mai spus sursele citate.

Fostul premier Sorin Grindeanu i-a transmis, miercuri, succesorului său Mihai Tudose, să schimbe actuala conducere a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) dacă vrea să îmbunătăţească nivelul de colectare a taxelor şi impozitelor la bugetul de stat.

ANAF a răspuns acuzaţiilor lui Sorin Grindeanu referitoare la nivelul redus al colectării, precizând că estimează pentru trimestrul al doilea un plus al încasărilor de 3,83 miliarde lei faţă de perioada similară a anului trecut (108,1%) şi realizarea în proporţie de 100% a programului trimestrial de încasări, respectiv o depăşire a acestuia cu 300 milioane lei, ceea ce dovedeşte o evoluţie pozitivă a activităţilor generale de colectare a veniturilor bugetare realizate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Reprezentanţii ANAF reclamă că au înaintat premierului propuneri pentru schimbarea managementului în domeniul colectării, iar numirile s-au facut cu peste o lună întârziere. De asemenea, susţine că i-au solicitat premierului un buget care să permită menţinerea specialiştilor în sistem şi ocuparea celor aproape 3000 de posturi vacante.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a colectat la buget 101,15 miliarde lei în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu 3,9 miliarde de lei, sau 4,1%, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, a anunţat luni instituţia fiscală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.