Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că joi preşedintele AEP Constantin-Florin Mituleţu-Buică a preluat preşedinţia Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), la reuniunea online a Comitetului Executiv al Asociaţiei, pentru un mandat de un an. În acest context, AEP va organiza Adunarea Generală a ACEEEO ȋn luna septembrie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La reuniune au confirmat participarea toate organismele de management electoral care sunt membre ale Comitetului Executiv, respectiv: Comisia Electorală Centrală a Bulgariei, Comisia Electorală de Stat a Republicii Croaţia, Comisia Electorală Centrală a Georgiei, Comisia Electorală Centrală pentru Alegeri şi Referendumuri din Republica Kârgâzstan, Comisia Electorală Centrală a Letoniei, Comisia Electorală Centrală a Lituaniei şi Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, arată un comunicat de presă al AEP.

Conducerea ACEEEO este preluatӑ joi de preşedintele AEP Constantin-Florin Mituleţu-Buicӑ pentru un mandat de un an, iar rolul de membru al Comitetului Executiv al ACEEEO este asumat de domnul Zsombor Vajda, vicepreşedinte al AEP.

„În perioada preşedinţiei Autorităţii Electorale Permanente, ne vom asuma rolul de a impulsiona consolidarea la nivel regional a reţelei de profesionişti în domeniul electoral şi vom încuraja implicarea activă a tuturor actorilor interesaţi de procesele electorale, în special a tinerilor”, a afirmat Constantin Buică, conform sursei citate.

În acest context, AEP va organiza Adunarea Generală a ACEEEO ȋn luna septembrie 2021. Evenimentul are o conotaţie specială, dată fiind aniversarea a 30 de ani de existenţă a prestigioasei organizaţii. Temele principale ale conferinţei vor fi: implicarea tinerilor în procesele electorale şi finanţarea campaniilor şi partidelor politice.

Preluarea preşedinţiei ACEEEO de către AEP denotă angajamentul instituţiei faţă de valorile democraţiei şi bunei guvernări, precum şi determinarea de a promova schimbul de bune practici din domeniul electoral în zona Europei.

ACEEEO este o asociaţie regională, înfiinţată în 1991 şi cuprinde 25 de state din Uniunea Europeană, Europa Centrală şi de Est. AEP este membru de drept al ACEEEO din anul 2004, participând astfel în 2005 la prima conferinţă anuală a organizaţiei.

Asociaţia promovează alegerile libere, corecte şi transparente în regiune şi organizează conferinţe anuale care dezbat subiecte precum transparenţa actului electoral, reflectarea alegerilor în presă, procese electorale, reforma finanţării campaniilor electorale şi participarea cetăţenilor la procesul electoral. ACEEEO oferă asistenţă şi expertiză electorală atât membrilor săi, cât şi altor state şi, de asemnenea, organizează seminarii, ateliere de lucru şi conferinţe internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.