Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la şedinţa solemnă a Parlamentului, în mai multe rânduri, că vrea consens şi unitate de Centenar, a criticat opoziţia pentru votarea rezoluţiei din Parlamentul European referitoare la acţiunile puterii de la Bucureşti în domeniul justiţiei şi i-a transmis preşedintelui Iohannis că vrea colaborare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să fim români uniţi” şi ”să fim mândri că suntem români”, sunt mesajele premierului Dăncilă, spunând că sunt o sută de motive pentru unitate şi mândrie.

Ea a spus că adresează ”un mesaj de pace şi unitate” tuturor românilor.

”Eu cred în consens, în echilibru şi în coperare. vedem cu toţii că, din păcate, sunt situaţii în care este foarte dificil să se ajungă la un consens, însă eu am încredere că aceste obstacole pot fi depăşite. Orgoliile politice şi interesele personale nu au ce căuta pe acest drum”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a adresat un salut partidelor de opoziţie.

”Îi salut pe liberali pentru contribuţia esenţială a Brătienilor în realizarea României Mari şi a Unirii de la 1918. Este o moştenire politică preţioasă ce v-a fost lăsată de fondatorii PNL, dar este totodată o ştachetă înaltă, lăsată pentru cei care conduc astăzi acest partid. Oricât de acerbă ar fi lupta politică aici, în Parlament, nu există niciun motiv în această lume care să justifice un vot împotriva propriei ţări. Diferenţele de opinie nu trebuie să ne plaseze pe poziţii adverse, fiecare are dreptul la propria opinie. (...) Celebra deviză «prin noi înşine», pusă de Brătieni pe frontispiciul Marii Uniri, trebuie să-şi găsească un corespondent şi în actualitatea noastră. Prin noi înşine, şi nu prin alţii ar trebui să ne rezolvăm problemele noastre, din România. Prin noi înşine, nu prin alţii ar trebui să ne apărăm interesele naţionale, iar asta nu ne face mai puţin proeuropeni. prin noi înşine, nu prin alţii trebuie să fie şi astăzi deviza României”, a continuat Viorica Dăncilă.

Ea a susţinut că omul politic, indiferent de opţiunile doctrinare, are obligaţia să apere şi să militeze pentru drepturile cetăţenilor români.

Viorica Dăncilă a adresat şi ”un mesaj de pace” către Klaus Iohannis.

„Adresez un mesaj de pace politică şi către preşedintele României, dl Klaus Iohannis. Aşa cum am spus de-a lungul întregului meu mandat, am convingerea că, indiferent de mizele politice sau electorale pe care le avem în faţă, în calităţile oficiale avem datoria de a colabora între noi. Este o datorie dincolo de orice miză personală, este o datorie faţă de români şi faţă de România. Este momentul să ne bucurăm de linişte şi consens. Vreau să aniversăm Ziua Naţională într-un mesaj de linişte şi pace, fără dezbinare. Interesul naţional trebuie să primeze în faţa interesului politic. (...) Las în spate dezbinarea, las în spate atacurile, criticile nedrepte sau chiar jignirile care mi-au fost adesate anterior. (...) Să fim uniţi în următoarele şase luni în care România va asigura preşedinţia Consiliului UE”, a mai declarat Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.