Conducerea PSD a avut, marţi, o şedinţă cu liderii din teritoriu, privind poziţionarea în actuala criză politică, variantele luate în calcul fiind susţinerea din umbră a unui guvern minoritar PNL-UMDR, pe o perioadă limitată, intrarea la guvernare, asumat sau rămânerea în Opoziţie. Surse din PSD au precizat pentru News.ro că mai mulţi lideri PSD au arătat că ar fi de preferat ca partidul să intre la guvernare decât să susţină Guvernul liberal, printr-un vot în Parlament, acest lucru afectând imaginea partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu le-a prezentat social-democraţilor, în şedinţă, cele trei variante pe care le are partidul in acest moment, şi anume fie să intre la guvernare, să susţină un guvern PNL, neasumat, sau să rămână în Opoziţie. 

Unii lideri din PSD au spus că o asociere cu guvernul liberal ar face rău partidului, dar, dacă tot se pune problema de a susţine un guvern minoritar, pentru ieşirea din criză, atunci pot face acest lucru asumat, prin intrarea la guvernare, cu miniştri. Nu s-a discutat despre nume de miniştri, pentru moment. 

Condiţiile principale pentru o susţinere a unui guvern minoritar sunt accesul primarilor PSD la fondurile din PNDL şi PNRR, au mai precizat sursele politice. 

Liderul Marcel Ciolacu afirma, marţi dimineaţă, la sediul partidului, că toate variantele sunt luate în calcul. 

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă spunea ca va avea discuţii telefonice cu reprezentanţii PSD şi USR. 

Florin Cîţu, în schimb, nu este de acord cu intrarea PSD în guvern. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.