Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se va reuni marţea viitoare într-o şedinţă, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, precizând că vor fi discutate aplicarea mecanismului PESCO şi efectele sale asupra României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Având în vedere importanţa subiectului pentru UE şi România, preşedintele a apreciat că este necesară o astfel de discuţie în cadrul CSAT. Se vor discuta evoluţiile recente referitoare la activarea acestui mecanism, efectele sale pentru România, precum şi decizia politică privind posibila implicare a ţării noastre în formatul cooperării structurate permanente. La baza acestor discuţii stă angajamentul asumat la nivelul UE atât pe dimensiunea operaţională, cât şi în privinţa dezvoltării capabilităţilor militare prin soluţii multinaţionale”, a declarat Dobrovolschi.

Şedinţa CSAT va avea loc marţea viitoare, de la ora 14.00.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului a mai spus că preşedintele Iohannis se va întâlni, vineri, cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, iar în 19 şi 20 octombrie se va afla la Bruxelles, unde va participa la reuniunea Consiliului European. Printre subiectele ce vor fi abordate în cadrul Consiliului European se numără migraţia, Europa digitală, securitate şi apărare, relaţii externe ale UE, cu accentul pe relaţia dintre UE şi Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.