Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a anunţat, miercuri, că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sectorul 1 se află proiectul de hotărâre privind mandatarea primarului să întreprindă demersurile necesare pentru recuperarea prejudiciului de 243 de milioane de lei, adus bugetului Sectorului 1 prin contractul cu operatorul de salubritate Romprest

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am convocat pentru astăzi, începând cu ora 14.00, şedinţa ordinară a Consiliului Local Sector 1. Pe ordinea de zi a şedinţei se află proiectul de hotărâre privind mandatarea primarului să întreprindă demersurile necesare pentru recuperarea prejudiciului de 243 de milioane de lei, adus bugetului Sectorului 1 prin contractul cu operatorul de salubritate Romprest, şi constatat de Ministerul Finanţelor, prin Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiară”, a scris Clotilde Armand pe Facebook. Potrivit primarului, echipa de control a constatat, despre contractul de delegare a serviciilor de salubrizare, că a fost atribuit printr-o procedură de licitaţie deschisă, dar pe care Primăria Sectorului 1 a pregătit-o şi derulat-o, în perioada 2007-2008, cu nerespectări flagrante ale prevederilor legale, în scopul explicit de a atribui contractul către Romprest, procedura nefiind altceva decât o formalitate. ”Contractul a fost încheiat şi derulat în mod defectuos, cu nerespectarea prevederilor legale, inclusiv în ceea ce priveşte tarifele facturate de Romprest şi achitate de Primăria Sectorului 1 din fonduri publice fără bază legală şi/sau contractuală. Primăria Sectorului 1 a "aprobat" prin actul adiţional nr. 7/ 12.06.2012 "indexarea" tarifelor cu 0,515, adică cu 51,5%, termen/ procedură inexistentă în legislaţia incidentă, în condiţiile în care, potrivit legii, aprobarea este atribuţia consiliului local, printr-un act adiţional părţile convenind, ci nu aprobând”, spune Clotilde Armand. De asemenea, ”echipa de control a constatat un prejudiciu pe seama fondurilor publice în valoare totală de 243.896.931,56 lei, calculat ca diferenţă între tarifele facturate de Romprest şi achitate de Primăria Sectorului 1, fără bază legală şi/sau contractuală, mult supradimensionate şi creşterea de tarife cu indicele preţurilor de consum, precum şi contravaloarea unor servicii şi produse, neînscrise în contract şi ale căror tarife/preţuri nu au fost stabilite urmare a procedurii de atribuire a contractului şi/sau potrivit legii”. ”Faptele descrise în actul de control, efectuate cu nerespectarea prevederilor legale, care au creat prejudicii fondurilor publice – bugetul local al Primăriei Sectorului 1, în valoare de 243.896.931, 56 lei, pot întruni elementele constitutive ale infracţiunilor de gestiune frauduloasă şi abuz în serviciu.Echipa de control a dispus ca Primăria Sectorului 1 să recupereze creanţa bugetară de 243.896.931,56 lei, de la Compania Romprest Service SA şi/sau de la persoanele răspunzătoare”, mai spune Clotilde Armand.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.