Coaliţia de guvernare se reuneşte, marţi, în prima şedinţă din acest an, începând cu ora 16.00, la Palatul Victoria, printre temele de discuţie ale liderilor PSD, PNL şi UDMR fiind restanţele legate de atingerea jaloanelor din PNRR dar şi legile educaţiei naţionale, care urmează să fie făcute publice în perioada următoare, au precizat surse politice pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul şedinţei vor fi prezentate priorităţile noului an, din perspectiva guvernamentală dar şi a Parlamentului. Astfel, coaliţia trebuie să bifeze mai multe ţinte şi jaloane din PNRR, cele mai importante fiind reforma pensiilor şi a salariilor, dar şi a pensiilor speciale, precum şi reforma administrativă.

În plus, este aşteptat ca ministrul Educaţiei, Ligia Deca, să prezinte forma finală a legilor educaţiei naţionale, după mai multe luni de discuţii cu reprezentanţii din sistemul de educaţie. O discuţie va viza şi noul scandal legat de acuzaţiile aduse preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, pe care îl acuză de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

”Noi, liberalii, am fost tot timpul consecvenţi în abordarea acestor cazuri, vom considera că oamenii care sunt acuzaţi pentru situaţii de genul celei de faţă trebuie să corecteze acest lucru părăsind funcţia. România are instituţii abilitate în zona Justiţiei să cerceteze aceste speţe”, a declarat Ionuţ Stroe, luni la Digi 24.

Astfel, la şedinţa de marţi a coaliţiei de guvernare ar putea fi discutată şi situaţia şefului AEP, a spus el. Întrebat dacă aşteaptă demisia şefului AEP, Ionuţ Stroe a răspuns: „Preşedintele AEP şi-a recunoscut public la un post de televiziune conflictul de interese în care s-a găsit.”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.