Secretarul general adjunct al Guvernului Cristi Barbu afirmă că pensiile speciale au fost ”inventate prin 2001 de către PDSR, strămoşul actualului PSD” şi că săptămâna viitoare, legea de eliminare a acestora, iniţiată de PNL în urmă cu mai bine de doi ani, ajunge la vot final.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Săptămâna viitoare, legea (de eliminare a pensiilor speciale - n.r.) iniţiată de Partidul Naţional Liberal în urmă cu mai bine de doi ani ajunge la vot final în sesiunea extraordinară convocată de preşedintele României. Avem majoritate şi vom elimina pensiile speciale aşa cum am promis!”, anunţă Barbu pe Facebook.

El prezintă şi ceea ce numeşte ”o scurtă istorie a pensiilor speciale”.

 

”Inventate prin 2001 de către PDSR, strămoşul actualului PSD; se acordă în baza unei legi speciale şi nu pe baza Legii pensiilor; în prezent sunt vreo 7 legi care prevăd acordarea de pensii speciale pentru diverse categorii profesionale;  cuantumul pensiei nu ţine cont de contribuţia plătită şi în multe cazuri suma pe care o primeşte pensionarul special ajunge să depăşească salariul pe care îl primea acelaşi om când muncea”, precizează secretarul general adjunct al Guvernului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, că în 28 ianuarie va avea loc o şedinţă de plen a Camerei pentru votarea proiectului privind pensiile speciale.

"PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă aşa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituţională. Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am iniţiat legea supra-impozitării pensiilor speciale şi am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepţia militarilor, întrucât aceştia îşi riscă viaţa în teatrele de operaţii. Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic!", susţinea Ciolacu în 9 ianuarie.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor pentru săptămâna viitoare se află deocamdatădouă propuneri legislative pe tema pensiilor speciale, ale PNL şi USR, ambele respinse de Senat, dar care au raport comun de la Comisia de muncă.

Propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România şi propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale se află pe ordinea de zi a Camerei pentru perioada 20 - 31 ianuarie.

Mai multe instanţe şi-au suspendat deja activitatea în semn de protest faţă de perspectiva tăierii pensiilor speciale. De asemenea, şi personalul auxialiar din Justiţie protestează.

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.