Liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja afirmă, într-o postare pe Facebook, că a votat în şedinţa conducerii PNL împotriva unei înţelegeri cu PSD şi pentru continuarea coaliţiei cu USR. El afirmă că în campania electorală, liberalii au promis românilor “România dezvoltată”. ”Mi-e greu să cred că asta se poate realiza cu cei care sunt mereu gata să arunce bugetul în aer cu promisiuni şi măsuri populiste”, arată Burduja.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Burduja scrie că a votat împotriva negocierilor cu PSD aseară, iar motivele le-a explicat constant în ultimele saptamâni şi le-a reluat în faţa colegilor mei liberali.


”În primul rând, am susţinut refacerea coaliţiei de dreapta pentru a putea da şansa României sa se modernizeze şi să se dezvolte. Între Partidul Naţional Liberal şi PSD exista o incompatibilitate fundamentala: PNL susţine creşterea economică prin investiţii (singurul model care a demonstrat rezultate), PSD susţine consumul şi creşterile de salarii “din pix”. În campania electorală, am promis românilor “România dezvoltată”. Mi-e greu să cred că asta se poate realiza cu cei care sunt mereu gata să arunce bugetul în aer cu promisiuni şi măsuri populiste. Aici e vorba de credibilitatea noastra nu doar in fata cetăţenilor care ne-au acordat votul si încrederea, ci si in fata investitorilor si agenţiilor de rating, intr-o perioada extrem de sensibilă, in care nu ne permitem niciun pas greşit”, spune liderul PNL Sector 1. 


El afirmă că, în al doilea rând, ”rănile trecutului nu s-au vindecat şi românii ştiu asta”.

”Ordonanţa 13, 10 august, toate abuzurile epocii de trista amintire 2017-2019. Am fost în stradă atunci, alături de milioane de români. Da, e adevarat că unii exponenţi de atunci au plecat din politica direct in puşcărie, dar totusi e prea mult, prea repede. Si inca nu avem propunerile de miniştri. În al treilea rând, în PNL Sector 1, filiala pe care o conduc, vocea fiecărui membru contează. In sondajul online făcut ieri, peste 80% dintre colegii mei au optat pentru o guvernare alături de USR. Şi asta în sectorul în care nu exista niciun parteneriat cu celebra doamnă pe care, din păcate, am susţinut-o in campanie si care a uitat asta din prima zi in care s-a aşezat pe fotoliul de primar”, mai spune Burduja. 

Liderul PNL Sector 1 arată că ”trebuie să existe echilibru şi măsură”.

”Aseară s-a cerut şi stabilit clar continuarea negocierilor şi cu USR. Nu este o cale închisă, iar declaraţiile bombastice nu ajută. Strâng like-uri, poate, dar nu ajută. Atât timp cat mai este o şansa pentru refacerea coaliţiei de dreapta, ea trebuie jucată pana la capăt. Le-am amintit aseară colegilor mei de cuvintele lui Ionel Brătianu, marele nostru înaintaş, de acum 100 de ani: “În chestiunile mari, în acelea de ordin moral care stăpânesc viitorul unui neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare şi naţionalitate, nu pot fi preţuri de tocmeală, nu pot fi motive de oportunitate care să te hotărască a te compromite, coborându-te de pe tărâmul înalt şi sigur al principiilor”. Eu unul voi rămâne acolo”, scrie în final deputatul. 

Conducerea PNL a votat, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului, liberalii dorind ca până la 1 decembrie Executivul să fie învestit, au precizat surse din PNL pentru News.ro. 48 de lideri din BPN au votat în favoarea guvernării alături de social-democraţi, şi doar 22 s-au împotrivit.

Ulterior, PNL a anunţat printr-un comunicat că, printre principiile pe care PNL le va susţine în negocerile care ar urma să înceapă chiar de marţi, se numără desemnarea unui premier PNL, realizarea reformelor asumate pe tema justiţiei şi închiderea MCV, precum şi respectarea parteneriatului PNL cu preşedintele Klaus Iohannis.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.