Senatorul Vlad Pufu (PNL) lansează o petiţie privind testarea rapidă a fructelor şi legumelor în pieţe, în contextul anchetei privind produsele toxice utilizate pentru a forţa coacerea legumelor, considerând că întârzierea decizională a instituţiilor statului nu face decât să afecteze activitatea fermierilor cinstiţi şi să deregleze piaţa, creând neîncredere din partea consumatorilor. El lansează un nou atac la adresa ministrului Agriculturii Petre Daea, criticându-i lipsa de reacţie în acest scandal şi ironizându-l. ”În trecut vorbea noaptea cu porumbul, călca atletic apa în pantofii ”de buni” prin canalele de irigaţii, înfrunta jetul aspersoarelor să ne arate preocuparea până la detaliu pentru bunul mers al lucrurilor. Acum i s-a stins scânteia”, scrie Pufu pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Hai să le demonstrăm că DA! Aţi văzut viteza de reacţie a Ministerului Agriculturii condus de Petre Daea! A trecut deja o săptămână! În tot acest timp, ministrul nostru, care răspunde de siguranţa alimentară, ne liniştea, de la înălţimea biroului, la toate televiziunile, că legumele sunt în regulă. Fraze de lemn scoase din burtă. În trecut vorbea noaptea cu porumbul, călca atletic apa în pantofii <de buni> prin canalele de irigaţii, înfrunta jetul aspersoarelor să ne arate preocuparea până la detaliu pentru bunul mers al lucrurilor. Acum i s-a stins scânteia. A trebuit să afle din presa locală ceea ce am spus încă de la început. Că există grave vicii de procedură, ce lasă loc unor speţe ca aceasta. Între timp procurorii au extins ancheta în dosarul penal deschis pe zona Glodeanu Sărat. De acolo s-a ridicat, în tot acest timp, o singură probă!!!”, îşi începe Pufu postarea în care lansează şi petiţia.
 
El reafirmă că întârzierea decizională a instituţiilor statului nu face decât să afecteze activitatea fermierilor cinstiţi şi să deregleze piaţa, creând neîncredere din partea consumatorilor.
”Dar cine să audă, când ministrul e ocupat să apară la tv să combată fără argumente, în loc să dispună acţiuni concrete şi să îşi facă ordine în minister?”, comenetează senatorul liberal.
El insistă că procedurile trebuie schimbate, că protocoalele de lucru trebuie actualizate, că şefii instituţiilor de resort ”trebuie să nu (mai) doarmă în bocanci”.
”De la începutul acestei crize aud tot felul de funcţionari, directori, responsabili care ne explică plini de emfază cum că NU se poate! Nimic NU se poate! NU se pot introduce în pieţe teste rapide, NU sunt practice laboratoarele de analize în pieţe, propuse ca soluţie de un specialist. În general NU! La orice! Şi toate astea din partea unor instituţii care ar trebui să vegheze şi să răspundă de siguranţa alimentară şi de sănătatea noastră. Aud şi că domnul primar Toma (primarul PSD al municipiului buzău - n.r.) a calificat aceste propuneri drept populiste! Nu, dreptul la sănătate este un drept fundamental, prevăzut în Constituţia României, şi ori de câte ori putem şi avem la îndemână soluţii pentru a îndrepta lucrurile, o vom face. Iar atât timp cât există un risc, iar antidotul pentru a elimina acel risc ne e aproape, nu voi înceta să le atrag atenţia responsabililor că trebuie să reacţioneze”, subliniază Vlad Pufu.
El subliniază că este nevoie de testarea rapidă a legumelor şi fructelor în pieţe, astfel încât să ştim în fiecare zi ce punem pe masă.
 
”Hai să le demonstrăm că DA! Puteţi susţine acest demers semnând petiţia pe care am creat-o, aici: https://www.petitieonline.com/testati_legumele_i_fructele...”, afirmă senatorul PNL în finalul postării, lansând astfel petiţia intitulată ”Testaţi legumele şi fructele din pieţe!”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.