Un scandal a avut loc duminică seara într-o emisiunea de la RTV între europarlamentarul Traian Băsescu, care era invitat în studio, şi primarul Capitalei Gabriela Firea, care a intervenit prin telefon, cei doi acuzându-se reciproc că mint, fostul preşedinte spunând că Firea că nu a gestionat corespunzător bugetul Capitalei, iar aceasta replicându-i că dacă este dezinformat să nu mai mintă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu a fost invitat duminică seara într-o emisiune la RTV, iar la un moment dat a făcut o remarcă despre Gabriela Firea, spunând că primarul Capitalei a cheltuit toţi banii din bugetul Bucureştiului. 

“Chiar dacă până acum doamna Firea a reuşit să păcălească pe imagine că ar face ceva în Bucureşti, doamna Firea a gestionat atât de prost resursa financiară a Capitalei încât ea însăşi ne spune că este în faliment nedeclarat Bucureştiul. Spune că a cheltuiet toţi banii pe care îi avea. Păi ce i s-a luat? I s-au luat 400 de milioane dintr-un buget care depăşeşte 1 miliard de euro. Un miliard de euro înseamnă 5-6 miliarde”, a afirmat Băsescu.

După câteva minute, Gabriela Firea a intervenit telefonic în emisiune, spunând că fostul preşedinte al ţării minte.

“Nu este pentru prima oară când domnul Băsescu minte. Şi îmi pare foarte rău că a fost şi primar general şi preşedintele ţării şi un om politic cu atâta experinţă nu ar trebui să mintă. Bugetul Primăriei Capitalei, cel puţin de trei ani, nu a fost niciodată 1 miliard de euro. Şi anul trecut şi acum doi ani execuţia noastră bugetară şi nu am avut excedent, aceasta a fost suma primită de la Ministerul de Finanţe, a fost de maximum 600 de milioane de euro, din care mai mult de jumătate sunt bani care merg către subvenţii pentru transportul public şi pentru agentul termic. A veni, după ce ai fost primar general, să spui că bugetul Capitalei este de peste 1 miliard de euro şi sunt bani prost folosiţi este, repet, o mare minciună şi nu mai pot să aştept mă uit în fiecare weekend sau la două săptămâni cum domnul Băsescu ne dă lecţii. Să dea lecţii cui mai crede”, a spus primarul Capitalei.

Firea a întrebat dacă Traian Băsescu are şi o soluţie cum va plăti Primăria Bucureştiului cele 115 milioane de euro datorate omului de afaceri Costică Constanda. 

“Poate are şi o soluţie cum va plăti Primăria generală cele 115 milioane de euro pe care le datorăm de pe timpul domniei sale, că dumnealui a semnat acea dispoziţie, domnului Costică Constanda şi Înalta Curte acum i-a dat dreptate şi Primăria Capitalei trebuie să plătească 115 milioane de euro pentru schimbul între Satul Francez şi Parcul Bordei”, a mai afirmat Firea.

Băsescu a replicat, spunând că primarul minte, cheltuind 200 de milioane de euro cu înfiinţarea celor 21 de companii municipale.

“Uitaţi minciuna fără ruşine a doamnei Firea. Spune că nu are bani, în condiţiile în care a cheltuit circa 200 de milioane de euro ca să înfiinţeze 21 de companii municipale care au fost constatate de instanţă a fi ilegal înfiinţate. Dar pentru clientela politică a băgat 200 de milioane în aceste firme”, a declarat Băsescu.

Amândoi s-au catalogat reciproc drept „primarul zero”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.