Conducerea PNL Iaşi îl acuză pe edilul oraşului Podu Iloaiei că a oferit bani mai multor localnici pentru a-l vota la alegerile de duminică, liberalii precizând că vor depune plângere penală în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liberalii ieşeni susţin într-un comunicat de presă că deţin imagini video din care rezultă că primarul oraşului Podu Iloaiei, Gabriel Istrate, membru PSD, acordă mită electorală unor votanţi din localitate înainte de alegeri.

În imagini apar doi bărbaţi care afirmă că au primit câte zece lei pentru a-l vota pe edilul social-democrat.

Potrivit liberalilor, primarul foloseşte în ”această operaţiune penală autoturismul din dotarea primăriei marca Hyundai Tucson, culoarea neagră, număr de înmatriculare IS 95 MAI”.

Reprezentanţii PNL Iaşi afirmă că au apelat numărul unic de urgenţă 112 pentru ”a reclama aceste fapte penale de dare de mită, coruperea alegătorilor, abuz în serviciu şi utilizarea resurselor publice în interes personal”.

PNL Iaşi adaugă că va depune plângere penală în acest caz, dar vor  sesiza Biroul Electoral Municipal şi Autoritatea Electorală Permanentă.

Liberalii estimează că zeci de alegători ar fi fost mituiţi pentru a vota cu candidatul PSD pentru funcţia de primar al oraşului Podu Iloaiei.  

„Podu Iloaiei este un caz emblematic. O localitate ţinută în subdezvoltare, unde actualul primar a ratat toate obiectivele de investiţii, nu a atras niciun euro din fonduri europene, este acum, pe ultima sută de metri, un poligon pentru a cumpăra alegătorii. Faptul că oamenii au acceptat să dea aceste declaraţii, denunţuri fără echivoc, demonstrează că nicio metodă de corupere nu mai poate învinge furia oamenilor faţă de acest partid retrograd. Solicităm organelor de anchetă să aplice legea urgent şi să intervină la Podu Iloaiei pentru a opri această operaţiune de mită electorală. Solicităm PSD să denunţe public aceste fapte. În caz contrar, se poate considera că există un modus operandi pus în practică la nivel naţional şi coordonat din sediile PSD judeţene”, a declarat Alexandru Muraru, prim-vicepreşedinte PNL Iaşi.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.