Un consilier judeţean din Iaşi şi doi consilieri locali au fost excluşi din PMP după ce au participat, în urmă cu două zile, la o reuniune la care a fost prezent şi Cristian Diaconescu, exclus recent din PMP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea filialei judeţene a PMP Iaşi a anunţat, marţi, că membrii Consiliului Executiv Judeţean au votat cu majoritate covârşitoare excluderea din partid a consilierului judeţean Adrian Acostoaiei, dar şi a doi consilieri locali, Constantin Coţofană şi Mihai Dimitriu.

Conducerea PMP Iaşi nu a explicat motivele care au dus la această decizie, dar hotărârea vine la două zile după vizita la Iaşi a lui Cristian Diaconescu, fost lider al partidului, care recent a fost exclus din PMP.

Totodată, conducerea PMP Iaşi a anunţat că în scurt timp vor fi organizate alegeri în organizaţiile interne ale filialei şi că "oricine doreşte este liber să îşi depună candidatura, iar mai apoi, prin voturile membrilor organizaţiei ieşene, îşi pot câştiga funcţiile pe care şi le doresc".

Contactat de News.ro, consilierul judeţean Adrian Acostoaiei a declarat că excluderea sa din PMP este un exerciţiu de imagine al fostului deputat Petru Movilă, el precizând că forul care a luat această decizie nu mai există.

"Consiliul Executiv Judeţean s-a autodizolvat. La şase luni cel mult de la alegerile locale din 2020 trebuiau organizate alegeri interne. În caz de pandemie se mai poate prelungi încă şase luni, dar suntem în aprilie 2022, deci am depăşit cu mult termenul limită. Eu nu înţeleg de ce atâta înverşunare împotriva lui Cristian Diaconescu. A fost greu să îl aducem în partid pentru a salva PMP, iar acum nu mai e bun", a afirmat Adrian Acostoaiei.

Totodată, Acostoaiei a precizat că încă nu a primit decizia excluderii sale din PMP.

Cristian Diaconescu a declarat, duminică, la Iaşi, în cadrul unei întâlniri cu membrii PMP, că nimeni nu-l va putea determina să abandoneze sau să vândă proiectul PMP, el amintind că tensiunile în partid au început după ce unii colegi au vrut fuziune cu PNL, iar alţii au dorit asocierea cu PSD.

Diaconescu a avut, duminică, o întâlnire, la Iaşi, cu membrii PMP din mai multe judeţe ale Moldovei, el explicându-le colegilor de partid care a fost cauza izbucnirii tensiunilor în PMP.

"S-a dorit ca PMP să fuzioneze cu PNL, în timp ce alţi colegi din partid au vrut asocierea cu PSD. Şi de aici a plecat totul. În momentul în care am aflat din presă că în structurile de conducere ale PMP s-ar fi luat decizia fuziunii cu PNL, din momentul acela orice relaţie cu cei care au lansat aşa ceva s-a rupt", a afirmat Cristian Diaconescu.

El le-a spus membrilor PMP că nu va abandona acest proiect.

Preşedintele executiv al PMP, Petru Movilă, care conduce totodată şi PMP Iaşi, a afirmat luni că scopul lui Cristian Diaconescu şi al celor din jurul său este să discrediteze şi să distrugă PMP.

Petru Movilă a scris luni pe Facebook că PMP şi-a pus speranţa în Cristian Diaconescu, pentru ca ulterior "să îşi regrete decizia de a avea încredere într-un om care nu a făcut altceva decât să mintă, să îşi uite propriile declaraţii atunci când nu i-au mai convenit şi să semene discordie într-un partid întreg".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.