Prim-vicepreşedintele PNL, Adriana Săftoiu a scris, luni, pe pagina de Facebook, că s-a abţinut la votul dat în Biroul Politic Central privindu susţinerea organizării referendumului pe tema familiei în luna aprilie, alături de alţi colegi, precizând că şi-a întrebat colegii dacă ea şi fiul ei alcătuiesc o familie în sensul ”tradiţional” al cuvântului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adriana Săftoiu şi-a motivat abţinerea prin faptul că un partid liberal ar trebui să se preocupe şi de protecţia minorităţilor.

”Azi, am întrebat dacă eu cu fiul meu suntem o familie. Şi dacă cumva un partid naţional liberal nu ar trebui să plece, în orice judecată despre res publica, de la dezideratul că nici o minoritate nu trebuie neglijată, doar pentru că o majoritate se pronunţă diferit, M-am abţinut la vot! Nu singura! Am fost mai mulţi, dar nu cei mai mulţi. Însă suntem voci care susţinem că, atunci cînd majoritatea decide într-un fel, obligaţia politicului este să găsească acele formule prin care să ofere protecţie şi minorităţii”, a scris Săftoiu.

Ea a avertizat că ”familia tradiţională” poate ascunde drame care nu corespund unei imagini idilice. ”Nu am nici un chef să intru acum în discuţii despre căt de veselă e familia tradiţională şi cât de fericiţi sunt copiii crescuţi în familii tradiţionale, în care urletele pot prăbuşi blocuri. Mă limitez să spun doar atât: orice voi face ca om politic va pleca de la principiul protejării drepturilor fiecărui individ”, a comentat liberala.

Săftoiu a evocat o amintire din şcoală legată de modul în care un ins aparte poate fi tratat de o majoritate incapabilă s-l înţeleagă. ”În clasa primară, aveam un coleg căruia i se lega mâna stângă la spate, că să înveţe să scrie cu dreapta. Să fie ca majoritatea. Ne uitam la el cu un fel de milă si refuz, pentru că asta inspira corecţia care i se aplica. În studenţie, am meditat o elevă care avea aceeaşi «anormalitate». Era indescifrabil scrisul. Mi-a mărturisit că e stângace, dar nu are voie. I-am spus să scrie cu stânga la meditaţii. Caligrafie perfectă. I-am sugerat să facă asta si la clasă. Într-un final, părinţii au acceptat că e mai bine aşa”, a exemplificat purtătorul de cuvânt al PNL.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis să susţină organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei pentru definirea familiei în luna aprilie, în contextul în care PSD a anunţat că ar susţine acest referendum în luna aprilie sau mai.

”Au fost argumente de susţinere a ceea ce înseamnă solicitarea Coaliţiei pentru familie. În interiorul programului politic, suntem oamenii care avem ca reper familia. (....) Există o estimare pentru luna aprilie.(pentru referendum - n.r.). (...) S-a calculat cu începerea noului legislativ din luna februarie se poate realiza un referendum pe ceea ce există astăzi ca solicitarea a Coaliţiei pentru famialie s-ar putea realiza un astfel de referendum în aprilie, cu o bugetare a noului Guvern. Există în acest moment această definiţie în lege. O duci o lege în Constituţie. A fost o solicitare a 3 milioane de români”, a spus şeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Digi 24, că ar vrea ca referendumul pentru introducerea în Constituţie a definiţiei familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie să aibă loc cel târziu în primăvara anului viitor, în aprilie sau mai, pentru ca problema să capete o soluţie sau alta înainte ca dezbaterea să provoace dispute prea mari în societate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.