Rovana Plumb, candidat pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor pentru Afaceri Europene reunite ale Parlamentului, cu 18 voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”. Ea a declarat după vot că una dintre priorităţi este aceea ca, până în 2020, România să aibă o absorbţie de 72,5% din fonduri europene, şi şi-a arătat convingerea că „modul în care ne vom comporta nu va avea niciun fel de impact, nici pe plan intern, nici extern, asupra fondurilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Rovana Plumb: Sunt convinsă că modul în care ne vom comporta nu va avea niciun fel de impact asupra fondurilor

Rovana Plumb, pentru care Camera Deputaţilor a respins cererea DNA de începere a cercetării penale în dosarul Belina, este una dintre propunerile criticate ale guvernului Dăncilă.

Audierea a fost marcată de câteva intervenţii ale grupului USR privind timpul scurt alocat şi prezentarea prea lungă făcută de Plumb a proiectului său.

Plumb a spus că între priorităţile programului de guvernare a coaliţiei PSD-ALDE se numără „realizarea unei creşteri economice inteligent„, sustenabil„, care va crea premisele unui stat puternic, care să asigure o extindere a clasei de mijloc”, iar miza majorăeste creşterea investiţiilor.

„România are la dispoziţie pentru 2014 - 2020 o alocare de 42,3 miliarde de lei, asigurată prin fondurile europene”, iar suma dispusă pentru a fi cheltuită până în 2023 este de 23 miliarde de euro, a precizat luni Rovana Plumb.

Ea a adăugat: „Pentru 2018, îmi propun şi ne-am propus să cerem la rambursare Comsiiei Europene suma de 1,7 miliarde de euro, să deschidem toate liniile de finanţare, să sprijinim beneficiarii şi să îi asistăm pe toată perioada de implementare a proiectelor, să avem un dialog constant cu partenerii sociali, organizaţiile nonguvernamentale şi să continuăm procesul de simplificare început în 2017”.

„Vom deschide toate liniile de finanţare”, a continuat Plumb. În februarie, a spus ea, vor începe apelurile pentru burse ce vor fi alocate studenţilor din medii nefavorabile şi doctoranzi, care vor avea valoarea de 400 de euro/student.

În plus, ea a menţionat deschiderea liniei de finanţare pentru dezvoltarea antreprenorială în domeniul social.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.