Senatorul PSD Lucian Romaşcanu cere public autorităţilor să raporteze nu doar cazurile de îmbolnăvire, ci şi numărul testelor care au fost efectuate pentru depistarea Covid-19, el acuzând că România este printre ţările care au făcut cele mai puţine teste şi că raportările eronate pot duce la măsuri greşite. "Lipsa unei testări corespunzătoare duce la statistici perturbate care pot induce în eroare şi genera măsuri necorespunzătoare", spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Din păcate, România este una dintre ţările în care s-au făcut cele mai puţine teste pentru depistarea Covid-19, aproximativ 3.200. Dintre acestea, câteva sute au fost irosite din cauza inconştienţei unor politicieni ai PNL care, în loc să respecte procedurile stabilite de profesionişti, le-au încălcat cu bună ştiinţă. (...) Este obligatoriu ca autorităţile să facă o informare cât se poate de clară şi transparent. Pentru a preveni panica şi haosul, oamenii trebuie să fie informaţi corect. Lipsa unei testări corespunzătoare duce la statistici perturbate care pot induce în eroare şi genera măsuri necorespunzătoare. De aceea facem un apel către autorităţile responsabile ca, atunci când raportează cazurile noi de îmbolnăvire, să spună şi câte teste au fost făcute”, a afirmat Lucian Romaşcanu, marţi, într-o declaraţie postată pe pagina de Facebook a PSD. 
 
El a reclamat, de asemenea, "lipsa totală de măsuri” în ceea ce priveşte mediul economic, susţinând că guvernanţii fac doar declaraţii şi au doar bune intenţii care nu rezolvă problemele, el spunând că până acum nu a fost adoptat niciun act normativ privind gestionarea problemelor create mediului economic de criza medicală.  
 
"În România avem doar bune intenţii. (...) Strategia trebuie să fie zero concederi, zero şomaj determinat de criza coronavirusului. Cerem Guvernului să discute cu investitorii, nu putem lăsa oamenii în stradă în plină criză de sănătate”, a spus Romaşcanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.