Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu a declarat duminică, după ce liderului partidului Marcel Ciolacu i s-a făcut rău într-o conferinţă de presă, că acesta nu are istoric medical, iar analizele sunt în regulă, subliniind că au fost şi atacuri precum cel al preşedintelui Iohannis legat de trădare, care au avut impact emoţional, dar nu şi-au pus amprenta asupra sănătăţii fizice, cel puţin până astăzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu are niciun istoric medical, analizele sunt în regulă, coronavirus nu este, probabil că va fi testat, nu are niciun fel de simptom pe această suferinţă. Totul e în regulă, a plecat pe picioare”, a declarat Romaşcanu, referindu-se la preşedintele interimar al PSD.
 
Întrebat dacă s-a plâns preşedintele PSD de nivelul de muncă din ultima perioadă, purtătorul de cuvânt al partidul a precizat că Ciolacu nu este genul care să se plângă şi că acesta a gestionat foarte bine toată presiunea.
”Sigur au fost şi atacuri nedemne şi vorbesc de cel al preşedintelui Iohannis legat de trădare, care au avut un impact emoţional, dar nu şi-au pus amprenta asupra sănătăţii fizice cel puţin până astăzi”, a afirmat Lucian Romaşcanu.
 
El a explicat că nu a venit o ambulanţă pentru a-l prelua pe Marcel Ciolacu, pentru că acesta a refuzat.
 
”Starea fiind bună după ce a trecut acest incident, domnul preşedinte Ciolacu a refuzat să vină ambulanţa. Protocolul SPP spune că în cazul în care situaţia nu este gravă se poate duce cu maşina SPP-ului direct la spital ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat Lucian Romaşcanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Preşedintele a susţinut că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri. Preşedintele a mai afirmat că această situaţie este un argument în favoarea dorinţei sale de a se ajunge la alegeri anticipate, pentru că acum în Parlament este o majoritate PSD-istă toxică.

Legea a fost respinsă la Senat, care e Cameră decizională în acest caz.

Declaraţiile preşedintelui au provocat reacţii din partea oficialilor de la Budapesta, inclusiv din partea premierului ungar Viktor Orban, iar opoziţia de la Bucureşti a cerut precizări de la SRI, invocând inclusiv chemarea preşedintelui în Parlament pentru a-şi explica afirmaţiile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.