Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că măsura privind reducerea accizei la carburanţi ar trebui susţinută şi a criticat declaraţiile făcute de liderii coaliţiei de guvernare. Liberalul a arătat că la nivel de comunicare, în rândul coaliţiei, trebuie o îmbunătăţire şi că premierul Nicolae Ciucă este, din punctul său de vedere, un model. ”Problema apare că unii factori din partid sau unele persoane cred că pot face politică, în acest moment”, a arătat Sighiartău, menţionând că alegerile sunt în 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu chiar am anunţat că este o măsură foarte bună” a spus deputatul liberal despre propunerea privind reducerea accizei la carburanţi, amintind că în 2019 a propus şi a trecut prin Parlament eliminarea supraaccizei la carburant, introdusă de Victor Ponta, care a dus la o scădere a preţului la combustibil. 

Robert Sighiartău a arătat că este extrem de important să le spunem românilor că suntem într-o situaţie dificilă la nivel mondial şi că preţul la combustibil a crescut peste tot. 

”Trebuie luate măsuri, poţi reduce TVA, poţi scădea acciza. (..) Nu ştiu dacă se va mai aplica sau nu, dar este obligatoriu să se ia măsuri, pentru că sunt cel puţin trei factori care duc la creşterea de preţuri şi trebuie să acţionăm la cauze, combustibili, gaz şi energie”, a mai spus Sighiartău, precizând că altfel e greu de evitat o criză. 

Despre discuţiile din coaliţie, pe această măsură, Sighiartău a comentat: ”Eu cred că trebuie susţinută măsura, chiar dacă am înţeles că domnul Cîţu a spus că s-a minţit. Nu este o problemă, este preşedintele PNL, dar pe mine mă deranjează că mai mult spunem ce nu trebuie şi nu ce trebuie. Trebuie luate soluţii, în coaliţie şi apoi prezentate”, a mai spus deputatul PNL, precizând că ”populaţia nu mai are nevoie de retorică politică, şi orice bătălie politică nu îşi are sensul, mai ales că alegerile sunt în 2024. 

Sighiartău a criticat modul în care se comunică în cadrul coaliţiei şi l-a lăudat pe premierul Nicolae Ciucă. 

”Cred că la nivel de comunicare, în rândul coaliţiei, şi la felul în care se parcurg proceduri, paşi, informări, trebuie să ne îmbunătăţim, pentru că, uitaţi, domnul Ciucă, din punctul meu de vedere, este un model. Nu comunică aiurea şi nu comunică speculaţii sau ce ar putea fi. Problema apare că unii factori din partid sau unele persoane cred că pot face politică, în acest moment. Politica nu se face acum, politica avem timp anul viitor, 2024, dacă ieşim din criză, să ne ocupăm să facem campanie”, a spus el. 

Robert Sighiartău a mai spus că soluţiile nu trebuie dezbătute public, ci în interior, şi apoi să iasă şi PSD şi PNL împreună să comunice soluţiile. 

Întrebat dacă se referă la Florin Cîţu, Sighiartău a răspuns: ”Nu, mă refer şi la domnul Ciolacu. (..) Şi de la noi mai sunt persoane care vine şi spun şi fac politică”. 

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat că nu ştie dacă există o decizie sau nu să se renunţe la ideea reducerii accizei la carburanţi. Liderul PNL a adăugat că propunerea sa rămâne cea iniţială şi anume ca măsurile să nu fie anunţate în prealabil, ci să fie discutate în coaliţie, iar când este luată o decizie, ulterior ea să fie anunţată. Acesta a mai spus că, la şedinţa de marţi a coaliţiei a atras atenţia asupra faptului că măsura această luată pe trei luni ar costa 3 miliarde şi că nu poate fi negociată reducerea acestui tip de acciză cu Comisia Europeană, la fel ca reducerea TVA. „În momentul când ai redus acciza sub nivelul minim, automat intri în procedură de infringement şi, bineînţeles, diferenţa trebuie plătită de la Comisia Europeană de la buget”, a explicat Cîţu.

Întrebat dacă va cere demisia ministrului Finanţelor Adrian Câciu, liderul PNL a replicat: „Aici am spus că trebuie să vină să spună românilor de ce i-a minţit, dacă i-a minţit, şi după aceea discutăm”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.