Avocatul Poporului, Renate Weber, a afirmat, vineri seară, că discuţiile despre revocarea sa ”lovesc într-o instituţie cu un mandat constituţional, acela de a fi garant al drepturilor şi libertăţilor”. Weber afirmă că nu a văzut nişte motive reale pentru care se doreşte revocarea sa: ”Au bâuguit că aşa trebuie”, a adăugat Avocatul Poporului care apreciază ca bună activitatea instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Renate Weber a vorbit, vineri seară, la antena 3, despre revocarea sa: ”Nu ştiu să vă spun de ce, pentru că mie nu mi-au fost comunicate niciodată nişte motive oficiale, iar cei care au apărut în spaţiul public, fiecare a spus altceva şi recunosc că cei mai mulţi, de fapt, nu s-au referit la nimic. Au bâuguit că aşa trebuie. Nu, nu am înţeles de ce”.

Weber afirmă că toate aceste discuii lovesc în instituţia Avocatului Poporului şi nu în ea ca persoană.

”Ce mi se pare mie trist e că prin astfel de ieşiri ei nu înţeleg că nu lovesc neapărat în mine, Renate Weber. Eu sunt o persoană independentă până la urmă. Liberă am fost toată viaţa mea, aşa sunt şi acum. Dar lovesc indirect într-o instituţie care este o instituţie cu un mandat constituţional, acela de a fi garant al drepturilor şi libertăţilor. Lovesc într-o instituţie care  a lucrat în folosul cetăţenilor acestei ţări şi mie mi se pare că felul în care noi ca instituţie am performat în cel puţin utimul an este corect, e bine”, a mai adăugat weber.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat, în 16 februarie, că a fost iniţiată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber - al cătrei mandat ar urma să se încheie în 2024 - precizând că în cel mult două săptămâni comisiile juridice urmează să analizeze această solicitare şi să prezinte un raport care să fie transmis plenului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.