Europarlamentarul Renate Weber a anunţat vineri că se va alătura grupului ALDE România, după o perioada de 2 ani în care a fost independentă. Ea spune că ALDE a fost şi rămâne singura sa opţiune politică, susţinând că este singurul partid din România care se fundamenteaza pe valori în care crede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După aproape patru ani în care am acţionat că om politic independent şi după o lungă perioadă de introspecţie, am decis că nu e momentul să mă retrag din viaţă politică, deşi, dat fiind contextul actual, cel puţin al politicii româneşti, aceasta ar fi fost cu siguranţă cea mai comodă opţiune pentru mine personal. Dar în viaţă nu e mereu despre noi… e şi despre ceilalţi şi despre ce crezi tu că ai de oferit celor din jurul tău”, a scris Renate Weber pe contul său de Facebook.

Ea a anunţat că se va alătura ALDE România, formaţiunea condusă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Ea spune că ALDE este singurul partid care se fundamentează pe valori pe care le împărtăşeşte.

“Aşadar, azi am decis să mă alătur oficial partidului ALDE România, pentru că a face politică, a lupta pentru un ideal, a-ţi pune în practică un crez, toate sunt imposibile fără un partid care să te susţină şi să te ajute. ALDE a fost şi rămâne singura mea opţiune politică. Este singurul partid din România care se fundamentează pe valori în care cred şi pe care le împărtăşesc, pe principii liberale autentice. Pe respectarea şi protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Pentru mine asta este sfânt şi aşa ceva nu se tranzacţionează, nici măcar în politică”, a mai scris Renate Weber.

De asemenea, Weber speră să contribuie la deciziile din parid, iar împreună să convingă că prosperitatea individuală şi economică a ţării pot fi susţinute.

„Sper ca prin prezenţa mea în ALDE să contribui la dezbaterile şi deciziile partidului şi împreună cu actuala conducere să convingem că prosperitatea individuală, prosperitatea economică a României pot fi susţinute cu şi prin respectarea drepturilor civile, politice şi sociale ale românilor”, a scris Renate Weber.

Renate Weber a activat în societatea civilă din anii '90, militând pentru respectarea drepturilor omului şi fiind inclusiv preşedintele Fundaţiei pentru o Societate Deschisă. În decembrie 2004, a devenit consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu, demisionând după un an. A devenit europarlamentar în anul 2007, candidând pe lista PNL, partid din partea căruia a obţinut şi următoarele două mandate, în 2009 şi 2014. Deşi PNL a trecut de la liberalii europeni la PPE, Renate Weber a decis la sfârşitul anului 2014 să revină în grupul ALDE din Parlamentul European. Ulterior, ea a fost exclusă din PNL, iar de atunci a activat ca eurodeputat independent în grupul ALDE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.