Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mers duminică la vot, la referendumul prin care se încearcă alipirea comunei Ţinteşti de Buzău, deşi "unii nu se aşteptau", dat fiind că Neagu s-a declarat, încă de la începutul demersului, sceptic în privinţa acestei acţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a votat, Neagu a declarat că "era normal” să iasă la vot, chiar dacă el a fost "uşor neîncrezător", în ceea ce priveşte referendumul iniţiat de colegul său de partid, Constantin Toma, prin care acesta încearcă să unească Ţinteştiul, comuna sa natală, de oraşul Buzău.

"Practic, era normal să ies la vot. Pentru că e cald afara si e soare şi, să fac o glumă, chiar dacă unii nu se aşteptau să vin, era firesc, pentru că cel puţin eu aşa cred, încă fac parte dintr-o echipă şi era normal să-mi exercit dreptul la vot. În rest, sper ca cei care cred în acest proiect să vină să voteze. Nu pot să răspund ce se va schimba pentru Buzău, poate mâine, e în funcţie de cum se va materializa acest referendum. Dar, ca să elimin orice suspiciune, vă spun de ce am fost uşor neîncrezător: cred că lumea îşi aduce aminte că a mai fost un referendum naţional pentru reducerea numărului de parlamentari, s-au făcut atunci eforturi colosale, materiale, de a aduce lumea la vor şi iată că avem acelaşi număr de parlamentari, pentru că legislaţia la noi e destul de alambicată. Eu sper ca de mâine nu doar Buzăul, ci România să intre într-o normalitate", a declarat şeful CJ Buzău.

Pe de altă parte, social-democratul buzoian a criticat o declaraţie recentă a premierului Florin Cîţu care a spus că va continua lupta cu PSD-ul, Neagu fiind de părere că alte lucruri sunt importante acum, când ne aflăm în plin val patru al pandemiei de coronavirus.

"Politciienii se preocupă de proiecte personale, de lupta pentru putere, mă îngrijorează ce se întâmplă azi în Capitală. Am văzut o declaraţie a lui Florin Cîţu care spunea "Vom continua lupta cu PSD-ul"!. Eu cred că sunt alte lucruri care trebuie făcute în România, e pandemie, preţurile sunt aşa cum sunt, pensionarii cu greu reuşesc să şi cumpere medicamentele, astea sunt lucrurile importante, clasa politică ar trebui sa lase la o parte...Noi suntem simplii spectatori la un spectacol grotesc, fiecare îşi aranjează cine e preşedintele Camerei Deputaţilor, alţii se gândesc ce funcţii să ia în 2024, asta nu e politică, e joacă între anumiţi oameni, important e ce se intamplă cu societatea că s-ar putea să fie lideri la nimic", a precizat Neagu.

La această oră, prezenţa la referendum este 3,33%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.