Preşedintele PSD, deputatul Marcel Ciolacu, a mers duminică la secţia de votare la care este arondat şi a votat la referendumul propus de primarul social-democrat Constantin Toma prin care se încearcă alipirea comunei Ţinteşti de oraşul Buzău. Liderul social-democraţilor a declarat că România are nevoie de o reformă administrativă şi s-ar bucura dacă aceasta ar începe de la Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, l*-a felicitat pe primarul Toma pentru demersul prin care încearcă să alipească o comună de oraşul Buzău, însă a recunoscut că prezenţa la urne e destul de scăzută.

"Am raspuns apelului făcut de domnul Toma, să particip la acest exerciţiu democratic, unul dintre cele mai importante exerciţii la care putem participa, respectiv să facem un Buzău mai mare, un Buzău cu mai multe oportunităţi, cu locuri pentru tineri, cu locuri de muncă. E printre cele mai lăudabile acţiuni ale unui primar de municipiu. Îl felicit, chiar dacă nu foarte multi buzoieni s-au prezentat la vot, il felicităm pe domnul primar şi sperăm ca până la ora 21.00  buzoienii să vină să voteze. Reforma administrativă trebuie făcută în România. Mi-aş dori să înceapă din municipiul Buzau.  Vedeţi ce înseamnă un exerciţiu democratic, faceţi o comparaţie cu exerciţiul democratic pe care şi l-au dorit cei de la PNL, ieri, în acea mizerie de congres", a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

Până la această oră, prezenţa la referendumul de la Buzău este 1,21%.

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin "DA" sau "NU" , decizând cu majoritatea voturilor valabil exprimate.

Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.