Preşedintele interimar al PSD Buzău, Lucian Romaşcanu, a declarat duminică, după ce a votat la referendumul privind alipirea comunei Ţinteşti la municipiul Buzău, că e foarte greu să convingă lumea să iasă în vot într-un context politic în care nu s-a pus accent pe astfel de acţiuni, însă această unire ar fi un precedent extrem de important pentru a reuşi dezvoltarea comunităţilor locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucian Romaşcanu, preşedinte interimar al PSD Buzău, a declarat după ce a votat la referendumul de la Buzău că, având în vedere încrederea foarte mare de care se bucură primarul Constantin Toma în rândul buzoienilor, speră ca acţiunea iniţiată de edilul şef să treacă.

" În primul rând aş vrea sa transmit tuturor că e un vot extrem de important pentru dezvoltarea municipiului Buzăului. E foarte greu într-un peisaj  politic  care nu a pus foarte mare accente pe referendumuri să convingem lumea. Sperăm, pentru că e o foarte mare încredere în domnul Toma si în mesajele sale, sperăm ca până la urmă şi cred că va fi suficient număr de votanţi pentru a trece acest referendum", a declarat el.

Parlamentarul de Buzău a adăugat că, dacă va trece, referendumul de la Buzău ar putea fi un precedent pentru celelalte municipii, pentru că e nevoie de o reformă administrativă:

 "E important, pentru că din 1968 nu s-a mai făcut niciun fel de reformă administrativă, din păcate. Buzăul e ajuns la limita posibilităţii dezvoltării pe actualul teritoriu, ar fi un lucru extraordinar de bun să facem acest tip de unire şi este un referendum urmărit de toată lumea cu mare interes, pentru că ar fi un precedent extrem de important pentru a reuşi să dezvoltăm comunităţile locale. Pot să vină chiar si cei care nu sunt de acord cu acest tip de dezvoltare, să spună "nu". E  totuşi un drept pe care l-am câştigat cu greu si îi îndemn să vină la vot", a mai spus Romaşcanu.  

La această oră, prezenţa la vot la referendum este 4,63%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.