Un partid politic a reclamat la Poliţie că cetăţeni de la marginea Buzăului sunt aduşi cu autoturismele la vot de susţinători ai primarului Constantin Toma, cel care a iniţiat referendumul de alipire a comunei sale natale, Ţinteşti, cu municipiul reşedinţă de judeţ. Poliţia Judeţeană a suplimentat efectivelor de poliţişti, măsură decisă şi de Jandarmerie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Poliţiei Buzău, plângerea se referă la faptul că mai mulţi cetăţeni ar fi aduşi la vot cu autoturismele, totul  întâmplându-se într-o zonă mărginaşă a oraşului.

În urma acestei sesizări, s-a dispus imediat suplimentarea efectivelor de poliţişti şi de jandarmi, care la ora transmiterii acestei ştiri verifică dacă sesizarea se confirmă iar oamenii ar fi aduşi la vot cu maşinile unor susţinători ai primarului Toma.

"Garantăm  tuturor  buzoienilor că poliţiştii sunt în activitate şi îşi desfăşoară  activităţile din competenţă pentru asigurarea legalităţii procesului electoral la toate secţiile de votare atât în municipiu cât şi în localitatea Ţinteşti", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Mari Vrapciu.

Conform autorităţilor, procesul electoral nu a fost afectat la secţia de la şcoala 14 din Buzău, unde ar fi fost aduşi cu maşinile votanţii.

La această oră, prezenţa la vot la referendumul prin care se încearcă alipirea comunei Ţinteşti de municipiul reşedinţă de judeţ. este 8,89%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.