Primarul Iaşiului Mihai Chirica susţine că protestul AUR din centrul municipiului a adunat doar o mână de oameni aduşi "cine ştie cum", edilul precizând că "ieşenii nu aderă la acest gen primitiv de manipulare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Chirica a scris duminică seară pe Facebook că le mulţumeşte ieşenilor pentru înţelepciunea de care au dat dovadă, pentru că participarea la protestul AUR a fost una redusă. "La un personaj care se prezintă drept "providenţial" precum George Simion, "plimbarea" de astăzi din centrul oraşului nostru - la care chemase mii de simpatizanţi din toată ţara - nu a depăşit, din fericire, nivelul unei simple plimbări. O mână de oameni aduşi, cine ştie cum, cu maşinile personale şi cu trenul, au ajuns în centrul oraşului, şi-au spus "poeziile" de la partid, au zăbovit un pic în frumosul nostru Centru şi si-au văzut de viaţa şi de supărările lor, legitime, desigur... ", a afirmat primarul Mihai Chirica.

Edilul a mai scris că "George Simion şi mişcările legionaroide, pro-ruseşti şi anti-româneşti care îl păpuşează nu au reuşit să ştirbească statutul oraşului nostru de Capitală Istorică, de centru cultural şi spiritual, de municipiu european guvernat de civilizaţie, dialog şi toleranţă! Ieşenii nu aderă la acest gen primitiv de manipulare şi îşi respectă oraşul! Le mulţumesc pentru asta!", a mai declarat Chirica.

El a adăugat că minciunile lui George Simion au picioare strâmbe şi scurte.

"Cred că dacă noi, politicienii democraţi şi patrioţi vom şti să îi ascultăm şi să vorbim cu fiecare dintre ei, România va fi ferită de această toxică Gardă de Aur pe care unii - oameni care nu îşi iubesc Ţara! - încearcă să o crească în România noastră!", a mai spus Mihai Chirica.

Aproximativ 500 de membri şi simpatizanţi AUR au participat duminică la un miting neautorizat în faţa Primăriei Iaşi, scandând lozinci împotriva edilului Mihai Chirica. Participanţii la protest au format ulterior un lanţ uman în jurul Primăriei, apoi s-au deplasat în marş către Piaţa Unirii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.