Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan subliniază că PNL nu susţine introducerea unui prag pentru abuz în serviciu. El le cere deputaţilor ”să corecteze varianta votată” în Senat. ”De la Guvernul României, propunerea legislativă a plecat fără prag, ca să fie lucrurile foarte clare!”, afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să fie limpede, PNL nu susţine introducerea unui prag pentru abuz în serviciu. Să ne amintim că CCR, care a blocat de două ori tăierea pensiilor speciale, a stabilit introducerea unui prag, fără să spună cuantumul acestuia. Acest prag poate fi de 5 lei (1 euro), respectând astfel decizia CCR, care are caracter obligatoriu, dar fără să ne îndreptăm spre pragul de tristă amintire, dintr-o epocă ce trebuie condamnată! Le cer colegilor din Camera Deputaţilor să corecteze varianta votată în această dimineaţă în camera superioară. De la Guvernul României, propunerea legislativă a plecat fără prag, ca să fie lucrurile foarte clare!”, a susţinut Rareş Bogdan, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, valoarea de referinţă de 250.000 de lei vine din zona legislaţiei care reglementează evaziunea fiscală.

”Trebuie spus foarte clar, însă, că orice faptă sub valoarea pragului, oricare va fi limita stabilită în Camera Deputaţilor, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi recuperarea integrală a prejudiciului. Acum 5 ani am ieşit în stradă, alături de milioane de români, pentru a protesta împotriva OUG 13. Vă asigur că nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat. Nu ne călcăm principiile în picioare şi deciziile luate atunci! Marţi, în primul BPN al partidului, vom lua şi o decizie foarte clară în acest sens, iar colegii din Camera vor face ceea ce trebuie, pentru a demonstra că PNL luptă pentru justiţie, nu pentru corupţie!”, a afirmat el.

Senatorii au votat, miercuri, în plen, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a altor acte normative, iniţiat de Guvern la sfârşitul anului 2022, care a introdus, printr-un amendament depus în comisia juridică, un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei. Proiectul a fost votat cu 79 de voturi pentru, 25 de voturi împotrivă şi 11 abţineri. USR, prin vocea fostului ministru al Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, ”este mai toxic decât Iordache”, iar ”Iohannis şi Predoiu desăvârşesc ce a început în 2017 Dragnea”.

Potrivit USR, ”PSD, PNL şi UDMR tocmai au propus şi vor vota la Senat un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei! Adică fapta prin care un funcţionar public produce ,cu intenţie, un prejudiciu mai mic de 250.000 lei nu va mai fi infracţiune”. 
 
”Predoiu e mai toxic decât Iordache. Sub oblăduirea lui, pesediştii, peneliştii şi udemerişti tocmai au propus şi vor vota la Senat un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei. Adică fapta prin care un funcţionar public produce ,cu intenţie, un prejudiciu mai mic de 250.000 lei nu va mai fi infracţiune. Ce reprezintă pentru îmbuibaţii din PSD PNL 50.000 de euro?… O nimica toată. Noi am propus un prag la nivelul unui salariu minim pe economie, pentru că statul nu poate susţine în mod serios că munca unui om pe o perioadă de o lună este un fleac, o valoare care poate fi ignorată. Iohannis şi Predoiu desăvârşesc ce a început în 2017 Dragnea”, spunea fostul ministru Stelian Ion pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.