Liderul liberal Rareş Bogdan a comentat sâmbătă, la Prima TV, ironiile liderului PSD Marcel Ciolacu, cu privire la promisiunile privind tăierea pensiilor speciale. „Le consider nişte glumiţe, cred că cineva i le-a scris”, e de părere Rareş Bogdan, care precizează că şi el are lucruri de spus despre fiecare dintre liderii PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„A fost o recomandare, eu am spus că la 30 de zile după preluarea guvernării suntem obligaţi să tăiem pensiile speciale. Le-am tăiat la 54 de zile, nu la 30, printr-un vot în Parlament. Haideţi să vă spun ceva: eu, dacă mă apuc de liderii PSD, am de fiecare ce să vorbesc. Nu o să fac asta şi sper să nici nu fie cazul în următorii şase ani să fac asta, să stăm într-o familie. O să spun peste şapte ani, mai ales că mai acumulez şi eu informaţii de-a lungul acestei perioade”, a afirmat Rareş Bogdan în emisiunea Insider Politic difuzată sâmbătă de Prima Tv. 
El spune că nu îi plac criticile lui Ciolacu la adresa sa.
„Eu, dacă-mi dau drumul la gură, pot şi şi mai intransigent, pot fi de-a dreptul agresiv sau nesimţit. Dar nu o să fiu niciodată. Le consider nişte glumiţe, cred că cineva i le-a scris fără să se uite – şi eu le-am arătat, le-am tras un pic din perdea să-şi amintească de Victor Ponta şi de momentul în care Victor Ponta era într-o continuă glumiţă în spaţiul public. ŞI a sfârşit printr-o hăhăială pe Bosfor.  Eu nu doresc nimănui lucrul ăsta, doar spun că în România profundă oamenii caută oameni serioşi, nu hăhăială, nu glumiţe. Dacă atât a găsit PSD, să mă atace cu pensiile speciale în trei ani de zile, mai ales că e o chestiune pe care orice om din politică trebuie să şi-o asume să o elimine, pentru că este o aberaţie, pentru că este o nedreptate, pentru că este o nesimţire a vechilor politicieni care au introdus această mizerie în spaţiul românesc. (...) Astea sunt glumiţe şi arată, din punctul meu de vedere, o uşoară frivolitate a unui lider politic. Când vorbeşti de lucruri care deranjează şi sunt nedrepte, trebuie să fii extrem de serios şi extrem de aplicat. Asta e părerea mea.”, adaugă Rareş Bogdan.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Buzău, că se bucură foarte mult că Rareş Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile, el precizând că prima ieşire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile, iar acest lucru înseamnă că au avut o discuţie internă şi au luat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă. Liderul PSD a mai spus, ironic, că ”avem şi un buffer la Ministerul de Finanţe, consistent, că Rareş Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile când a cerut votul românilor să ajungă la guvernare”.
„Pe mine nu poate decât să mă bucure acest anunţ. Mă bucur foarte mult că Rareş Bogdan a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Prima ieşire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile. Înseamnă că au avut o discuţie internă şi au luat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă”, a spus preşedintele PSD, la Buzău.
Întrebat când ar putrea fi suplimentate pensiile cu arestul de 6%, Ciolacu a răspuns: ”Să nu legăm veniturile românilor de rotaţiile politice. Important e să avem o coerenţă în actul guvernamental. Să nu intrăm într-o zonă de speculaţii. Cred că avem şi un buffer la Ministerul de Finanţe, consistent, că Rareş Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile când a cerut votul românilor să ajungă la guvernare”. 
 

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a precizat, recent, că Partidul Naţional Liberal doreşte creşterea pensiilor cu 16 la sută şi că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, care a anunţat că a identificat resursele bugetare, trebuie să găsească formula de creştere a pensiilor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.