Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă că România nu trebuie să accepte să nu fie primită în spaţiul Schebgen, adăugând că rezoluţia Parlamentului olandez este în contradicţie cu cea a Parlamentului European. Europarlamentarul crede că, în 8 decembrie, trebuie să existe un vot în JAI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momentul acesta, Parlamentul de la Haga este în totală opoziţie cu Parlamentul European, unde 86 la sută din totalul membrilor Parlamentului European au hotărât că România e pregătită, cu cea mai mare majoritate a unei rezoluţii adoptată vreodată în Parlamentul European, pentru România, în 15 ani”, a afirmat Rareş Bogdan, joi seară, la Digi 24.  

Potrivit acestuia, întreaga diplomaţie română trebuie să ceară preşedinţiei cehe a Consiliului European ca, în 8 decembrie, să aibă loc un vot în JAI cu privire la România şi Bulgaria, ”pentru a şti, după acest vot, cum vom reacţiona în relaţia cu Olanda”.  

Rareş Bogdan crede că, până la vot, trebuie ca România să convingă, ” 

”Trebuie să convingem diplomaţie, după diplomaţie, să le explicăm în picioare, cu calm, cu argumentele la noi, că momentul pentru România este unul extrem de important şi nu acceptăm ca de data asta accesul României în Schengen să fie refuzat pentru că, în caz contrar, România îşi rezervă dreptul să acţioneze complet diferit de cum a acţionat până acum”, a mai afirmat eurodeputatul.  

Potrivit acestuia, pe teritoriul României funcţionează 22.000 de firme olandeze.  

”Aşa că invit inclusiv mediul de afaceri românesc, partener cu aceste 22.000 de firme, să ne ajute în această presiune. Nu vreau să cred că astăzi România va abandona lupta”, a mai afirmat Rareş Bogdan.  

Parlamentul olandez a votat, joi, o rezoluţie împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, în document făcându-se referire la ”corupţia persistentă” şi ”problemele persistente legate de crima organizată”. Parlamentarii solicită guvernului investigaţii suplimentare privind supravegherea frontierelor de către România şi Bulgaria. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.