Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat că va solicita CNA şi Comisiei de Etică a TVR să investigheze cum de au ajuns Liviu Dragnea şi Petre Daea să facă propagandă electorală în emisiunea ”Viaţa Satului”. ”Obişnuit să cumpere voturi înainte de alegeri, Dragnea a rămas în pană de idei şi promite subvenţii mai mari la roşii”, susţine Raluca Turcan care precizează că regimul emisiunilor de promovare electorală este reglementat clar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regimul emisiunilor de promovare electorală este reglementat clar şi prevede obligativitatea marcajului specific „promovare electorală”, afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării emisiunii (Art. 11 din Decizia CNA 308 din 26 martie 2019). În cadrul emisiunii ”Viaţa Satului”, difuzată duminică, 12 mai 2019, acest afişaj a lipsit. Dragnea şi Daea au beneficiat de promovare electorală pe bani publici. În acest caz, TVR poate primi amendă de zeci de mii de lei. Amenda pe care o riscă TVR pentru acest derapaj NU TREBUIE PLĂTITĂ TOT DIN BANII PUBLICI, ci să o achite Liviu Dragnea şi Petre Daea”, a scris, luni, pe Facebook, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, intervenţiile în emisiuni radio-TV ale persoanelor care deţin funcţii publice şi reprezintă un partid aflat în competiţie electorală pot fi făcute strict în probleme legate de exercitarea funcţiei lor.

”În aceste situaţii, radiodifuzorii au obligaţia să ia măsuri pentru asigurarea echidistanţei şi a pluralismului de opinii. În plus, nu am văzut nicio întrebare din partea moderatorului care să arate respect pentru valori precum ”imparţialitate şi echilibru”. Obişnuit să cumpere voturi înainte de alegeri, Dragnea a rămas în pană de idei şi promite subvenţii mai mari la roşii. Probabil aşa vrea să acopere huiduielile de la Galaţi şi Iaşi, dar şi-a pierdut simţul realităţii. A ajuns ”INAMICUL NR.1 AL UE”, Liviu Dragnea, să promită subvenţii mai mari din bani europeni? Cine, la nivel european, îi mai ia în seamă pe Dragnea sau pe oricare altul din PSD?”, a mai scris Turcan.

Aceasta a precizat că PNL solicită CNA şi Comisiei de Etică a TVR să investigheze cum de au ajuns Liviu Dragnea şi Petre Daea să facă propagandă electorală în emisiunea ”Viaţa Satului” şi să ia măsurile care se impun.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a participat, duminică, alături de ministrul Petre Daea, la o emisiune la TVR.

Dragnea a anunţat că săptămâna viitoare va depune la Parlament legea dublului standard, iar cei care vor mai aduce în România produse de calitate mai proastă decât în ţara lor, “vor plăti ca să-i usture”.

Totodată, Dragnea a anunţat că, de anul viitor, pentru fermierii care vor ieşi pe piaţă cu roşii în perioada 1 decembrie – 1 mai subvenţia va creşte de la 3.000 de euro la 6.000 de euro, iar de la bugetul de stat vor fi plătite centrale termice care să asigure încălzirea în solarii sau în sere.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.