Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, că Guvernul va continua cu implementarea măsurilor liberale. În ceea ce priveşte Sănătatea, Turcan a afirmat că se va merge mai departe cu proiectul privind liberalizarea programelor naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raluca Turcan a declarat, duminică, la Consiliul Naţional al PNL că Guvernul îşi propune crearea unui program pentru dezvoltarea sănătăţii din fonduri europene.

„Am deranjat multe interese în sistemul de sănătate. E greu să pui pacientul în mijlocul finanţărilor făcute de-a lungul timpului în sistem. (...) Vom merge în continuare cu o finanţare care să urmeze pacientul, indiferent unde acesta îşi doreşte să fie tratat”, a afirmat Raluca Turcan.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Aceasta a explicat că, prin liberalizarea rezidenţiatului s-au creat 44 de centre noi, ”astfel încât să creăm medici noi şi să-i menţinem în ţară”.

Turcan s-a referit şi la Educaţie.

”Avem nevoie de o finanţare multianuală în educaţie realizată prin mai multe ministere”, a mai spus Turcan, spunând că finanţarea acestui sistem nu trebuie făcută doar prin Ministerul Educaţiei.

Turcan a menţionat că „este pentru prima dată când copiii vor începe anul şcolar cu manualele pe bănci”.

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede modificarea Legii privind reforma în sănătate, în sensul în care programele naţionale de sănătate - finanţate de stat – vor putea fi derulate ”unitar” de către furnizori publici şi privaţi.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.