Raluca Turcan, preşedintele PNL Sibiu şi ministru al Muncii, afirmă că nu există un temei statutar pentru a fi exclusă din partid. Ea explică faptul că regulamentul PNL arată că membrii de partid nu trebuie să atace public formaţiunea sau pe preşedintele PNL, însă subliniază că ea şi-a exprimat un punct de vedere în interiorul partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebată marţi seară, într-o emisiune la Digi 24, dacă se aşteaptă să fie exclusă din PNL pe motiv că l-a criticat pe preşedintele partidului, Florin Cîţu, despre care a afirmat că joacă poker până şi cu banii de pensii, Raluca Turcan a răspuns: "Nu. De ce? Am spus lucrul acesta în interior". 
 
"De altfel, din interiorul partidului au apărut în spaţiul public declaraţii mult mai tăioase decât ceea ce am spus eu, însă mi s-a părut corect, da, dacă am ceva de spus, să spun în interiorul partidului”, a adăugat Turcan.
 
Ea a menţionat că "în mod normal" nu ar trebui să fie exclusă din PNL pentru că "nu există niciun temei statutar".
 
Raluca Turcan a afirmat că discută cu preşedintele PNL, Florin Cîţu.
 
Turcan consideră că "viitorul poate să demonteze temerile pe care unii colegi le au", ea menţionând că se numără printre cei care au temeri cu privire la alianţa cu PSD. 
 
"Situaţia pentru PNL nu este una uşoară, dar nici nu este un capăt de lume. Pe fond, politica trebuie privită pe termen lung", a explicat Turcan.
 
Întrebată dacă Florin Cîţu ar trebui schimbat din funcţia de preşedinte al PNL, Turcan a declarat: "Nu îşi propune nimeni să-l schimbe pe Florin Cîţu. (...) Are timp suficient să confirme ca preşedinte al PNL. Cred că orice speculaţie de acest gen face rău partidului şi, în general societăţii".
 
Preşedintele PNL Florin Cîţu a anunţat, marţi, la Senat, despre situaţia Ralucăi Turcan, care l-a atacat dur, luni, printr-un mesaj intern, că se va discuta în Biroul Politic Naţional şi a precizat că preferă să vorbească în interiorul partidului. El a mai spus că Raluca Turcan ”a stat un an de zile în guvern şi nu prea înţelege cum stau lucrurile”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.