Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că nu există niciun cuvânt ”obligatoriu” în textul Strategiei pentru Vaccinare. ”Se pare că minciuna are picioare scurte iar impostura politică ar trebui să aibă picioare şi mai scurte. Această impostură repetată adusă la paroxism trebuie să înceteze în România, dacă ne dorim oameni sănătoşi, din toate punctele de vedere, în ţara noastră”, a arătat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Rafila a răspuns acuzaţiilor aduse de protestatari privind prezenţa în nota de fundamentare a Strategiei pentru Vaccinare a cuvântului ”obligatoriu”.

”Nu cred că este o informaţie corectă. (..) V-am spus că ceea ce se spune jos nu este adevărat. (..) A căutat colegul meu, cuvântul ”obligatoriu” în text noi nu l-am găsit, se pare că minciuna are picioare scurte iar impostura politică ar trebui să aibă picioare şi mai scurte. Această impostură repetată adusă la paroxism trebuie să înceteze în România, dacă ne dorim oameni sănătoşi, din toate punctele de vedere, în ţara noastră”, a spus ministrul Rafila.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat cum ar putea ajunge la protestatari mesajul corect al ministerului Sănătăţii privind Strategia de vaccinare.

”Mesajul ar putea să ajungă dacp cei care îi incită şi îi conduc în acest moment ar fi de bună credinţă şi le-ar transmite mesajul corect. Eu am auzit ieri declaraţia domnului Simion legată de vaccinarea propriilor copii. Dacă el le-ar spune în acest moment: Vaccinurile sunt eficiente, sunt sigure, mi-am vaccinat copiii, vacinaţi-vă copiii, dacă sunteţi responsabili, cerd că ar fi un mesaj care ar putea ajunge la aceşti oameni care au fost chemaţi de domnul Simion şi colegii lui”, a spus Rafila.

El a precizat că cei din faţa ministerului au fost convocaţi politic. ”Trebuie să lucrăm împreună du dvs, cu presa, cu profesioniştii din sistemul de sănătate (..) dar construirea încrederii între profesionişti şi populaţie este tot aşa, un proces la care trebuie să contribuie toată lumea”, a arătat ministrul. 

Rafila a menţionat că ministerul are şi un protocol de colaborare cu Biserica Ortodoxă Română, referitor la faptul că în stradă, printre protestatari se află şi preoţi. ”Acest protocol de colaborare include bunele practici în domeniul prevenţiei şi educaţiei pentru sănătate, aşa că avem tot suportul specific Bisericii Ortodoxe, iar poziţia noastră de opţiune pentru vaccinare, nu de obligativitate a vaccinării este şi cea susţinută de Biserica Română”, a spus Alexandru Rafila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.