Deputatul PSD Alexandru Rafila solicită autorităţilor să facă ceva încât să detensioneze situaţia, în contextul protestele din această săptămână şi pentru a avea o predictibilitate privind o evoluţie favorabilă a pandemiei în România. El a adăugat că nu pricepe de ce medicii de familie nu sunt integraţi în sistem, în contextul în care aceştia pot ajuta în legătură cu testarea oamenilor, în identificarea focarelor de infecţie sau anchetele epidemiologice. Acesta a mai spus că sse testează puţin în continuare în ţara noastră, deşi au fost achiziţionate milioane de teste rapide.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că e în continuare de foarte mare actualitate criza sanitară care se pare că încet-încet evoluează şi spre o criză socială. Vedem manifestaţii de prostest, unele justificate, altele mai puţin justificate. Cred că trebuie să solicităm autorităţilor să facă ceva încât, pe de o parte situaţia să se detensioneze şi pe de altă parte să avem o oarecare predictibilitate privind o evoluţie favorabilă a pandemiei în ţara noastră”, a afirmat Alexandru Rafila, joi într-o conferinţă de presă. 

Social-democratul a mai spus că nu înţelege de ce Ministerul Sănătăţii a precizat că România are o capacitate nelimitată de testare, însă în continuare este redusă testarea la noi în ţară.

„Ne găsim într-o situaţie paradoxală în continuare când testăm tot puţin, însă Ministerul Sănătăţii a spus că România are o capacitate de testare nelimitată. S-au achiziţionat milioane de teste rapide şi totuşi oamenii nu au acces uşor la testare. Numărul de pacienţii în secţiile COVID şi mai ales cei de la ATI este într-o creştere permanentă. Cred că s-a ajuns la l o limită a capacităţii de internare în unităţile spitaliceşti. Am auzit despre un proiect legat de testarea din farmacii, rămâne de văzut câte dintre ele vor dori să se înscrie în program. Nu înţelegem de ce medicii de familie nu sunt integraţi rapid în sistem. Ei trebuie să primească teste rapide şi să poată ajuta autorităţile de sănătate publică în identificarea focarelor, în desfăşurarea anchetelor epidemiologice”, a completat Rafila.

Acesta a vorbit şi despre proiecte pilot în alte state în ceea ce priveşte testarea oamenilor înainte să participe la spectacole sau evenimente şi consideră că şi în România acest lucru poate fi făcut. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.