Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că probabilitatea este mare ca persoanele care s-au infectat în Africa de Sud să aibă noua tulpină Omicron, el precizând că acest lucru se va afla după finalizarea analizelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rămâne să vedem la finalul analizei dacă este vorba de tulpina Omicron sau altă variantă, dar probabilitatea este mare, tocmai pentru că este o tulpină care prezintă multe mutaţii”, a spus ministrul, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor.

Întrebat care sunt următorii paşi ai autorităţilor, Rafila a arătat că discutăm de o tulpină care a apărut în foarte multe ţări europene, ca urmare a călătoriilor pe continentul african.

El a precizat că decizia este de izolare şi monitorizare a pacienţilor infectaţi, care, din fericire, sunt asimptomatici şi nu prezintă o modificare a stării de sănătate.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că, în urma primelor teste făcute pe probele recoltate de la persoanele confirmate cu coronavirus după repatrierea din Africa de Sud, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.