Alexandru Rafila a afirmat, întrebat despre faptul că premierul a spus că este pregătit să asculte opinia specialiştilor din PSD, că îşi aminteşte că atunci când Florin Cîţu a fost în Parlament i-a numit pe social-democraţi analfabeţi. „Eu nu mă simt analfabet, cu atât mai puţin în raport cu domnul prim-ministru”, a mai spus deputatul PSD, care a adăugat că şeful Guvernului ar trebui să îşi ceară scuze public pentru atitudinea pe care a avut-o.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că domnul premier a făcut o invitaţie către PSD, nu a făcut o invitaţie numai către mine. Deci a fost o invitaţie către PSD. Acuma nu ştiu dacă sunt principalul specialist, poate sunt cel mai greu, dar nu ştiu dacă sunt principalul. Sigur că trebuie să fie un efort naţional combaterea pandemiei. Asta este clar pentru toată lumea. În al doilea rând, eu mi-aduc aminte că domnul Cîţu a fost în Parlament, că acum sunt şi eu în Parlament, şi ne-a făcut analfabeţi. Eu singur, eu nu mă simt analfabet, cu atât mai puţin în raport cu domnul prim-ministru”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat joi într-o conferinţă de presă cum răspunde invitaţiei premierului care a spus că e pregătit să vorbească cu specialiştii din PSD.

El a adăugat că timp de trei luni premierul, ministrul Sănătăţii nu au făcut nimic, iar acum prim-ministrul lansează o invitaţie la discuţii pentru a rezolva situaţia împreună, dar în acelaşi timp şi insultă PSD ca să fie sigur că invitaţia nu are un răspuns pozitiv.

În mod evident o astfel de invitaţie cred că trebuie să se întâmple după, în primul rând, scuze publice legate de atitudine, de o a asumare a nerealizărilor timp de 3 luni. Adică eu nu pot să stau 3 luni de zile şi să nu fac nimic, ca ministru al Sănătăţii şi implicit ca premier al României, după care vin şi te invit la un dialog ca să vedem cum rezolvăm împreună situaţia şi te şi insult între timp ca să fiu că invitaţia pe care ţi-o adresez nu va avea un răspuns pozitiv. Cred că sunt lucruri care ar trebui să dea de gândit, nu neapărat domnului prim-ministru, în general, încât astfel de derapaje să nu mai aibă loc.

Florin Cîţu a declarat, în urmă cu câteva zile, că este pregătit să asculte opinia specialiştilor din PSD cu privire la evoluţia pandemiei şi măsurile care ar putea limita răspândirea virusului

„Am văzut în spaţiul public, la PSD, mesaje usor confuze. Acum câteva luni spunea că suntem prea relaxaţi, acum vin şi ne spun că impun resticţii. ​Sunt pregătit să ascult şi opinia specialiştilor din PSD. Specialiştii nu au culoare politică, lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică. Decât să dăm mesaje confuze e momentul să stăm la masă toţi, specialiştii, să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru sănătatea românilor”, a afirmat premierul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.