Ministrul Turismului, Radu Oprea, a declarat marţi despre turismul românesc că sunt chestiuni legate de promovare, şi trebuie să ţintim de unde să atragem turiştii, în zona ţărilor nordice de exemplu. Trebuie să avem grijă şi de românii care să meargă în concediu pentru refacerea capacităţii de muncă, a mai afirmat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Radu Oprea a arătat că veniturile din turism pot ajunge la 10% din PIB pentru că există foarte mare potential.

”Sunt chestiuni legate de promovarea României, trebuie să ţintim de unde să atragem turişti, există bazine clare, este puţin probabil să merg în Grecia să fac reclama la turismul românesc. Nu are sens să fac o foarte mare reclama, dar dacă mergem spre zonele nordice, unde suntem cunoscuţi (..)  acolo avem potenţialul mare şi încercăm să ţintim acele zone. Nu avem doar turismul de litoral ci şi cel cultural, viticol. Sunt din Prahova, avem peste 50 de crame în zonă şi au început să apară capacităţi de cazare. Avem turismul botanic, Sinaia, Buşteni, Azuga, toată zona”, a menţionat Oprea, în emisiunea Proiect de ţară: România de la Prima News. 

El a precizat că lipsurile ţin de infrastructură. ”Ai nevoie de o infrastructură mai bună. S-a inaugurat un aeroport la Braşov, poate pune în valoare toată zona Braşovului, care are potential şi iarna şi vara. Vorbim de zona Bucovinei. (..) Lucrurile potential există şi vor fi din ce în ce mai bune pe măsură ce proiectele de infrastructură, autostrada Moldovei, unde s-au semnat toate contractele, va fi funcţională”, a epxlicat el.

MInistrul a mai arătat că imaginea României trebuie să fie bine formată iar paşii sunt de a ţinti zonele unde avem potenţial de a atrage turişti.

”Trebuie să avem grijă şi de românii care trebuie să meargă în concediu pentru refacerea capacităţii de muncă”, a spus Radu Oprea, el precizând că statisticile arată că 40% dintre români nu îşi fac concediu pentru că veniturile pe care le au sunt mici.

”Ne propunem ca venitul minim să fie de 500 de euro net la începutul lui 2025, iar venitul mediu 1000 de euro net, va da posibilitatea românilor să meargă şi în concediu”, a completat Oprea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.